Abone Ol

Kızıl Goncalar'daki gizemli kitabın sırrı ortaya çıktı

Odatv Yayın Danışmanı Sina Koloğlu, Kızıl Goncalar dizisinde Cüneyd'in ateşe verdiği gizemli kitabın sırrını yazdı.

Kızıl Goncalar'daki gizemli kitabın sırrı ortaya çıktı

Now TV'de yayınlanana Kızıl Goncalar'ın 23. bölümünde Cüneyd'in babası Vahit Efendi, gizemli kitabın peşine düştü. Adeta yanı yakıla kitabı arayan Vahit Efendi, Lokman'ın yaşadığı yeri adamlarıyla beraber bastı.“Nerde kitap” diyerek Lokman'ın yakasına yapışan Vahit, "Yaktım" cevabını alıyor. O sırada Cüneyd elinde kitapla içeri girip, "O yakmadıysa ben yakacağım" diyor. Vahit Efendi bu durumu engellemeye çalışsa da beceremiyor. Cüneyd, kitabı ateşe verirken Vahit Efendi çıldırıyor.

Cüneyd buna karşılık yakasına yapışan Vahit Efendi'ye, “Haline bakılırsa doğru olanı yaptım” diyor. Peki bu “gizemli kitap”ta neler yazıyor? Odatv, gizemli kitabın enden gizemli olduğunu çözdü.

Bu kitabı okuyan ve buradaki şifreleri çözecek olan kişi, cemaati arkasında toplayacak bilgilere sahip olacak. Bir nevi edindiği bilgilerle o kişi son evliya olacak. Bir görüşe göre bu kitap Ledün İlmi’ni anlatıyor. Allah katından melek veya peygamber aracılığı olmadan Allah'ın dilediği kuluna verdiği ilim olarak bilinen bu durum olayların arkasında yer alan sırları ve bununla birlikte gayb bilgilerini de bilme yeteneği şeklinde tabir edilir.