Abone Ol

Kulis: AKP kurmayları görüştü, sosyal medyaya yeni düzenleme geliyor

AKP'li kurmaylar, sosyal medyada özellikle adli olaylarla ilgili yorumların yargıda baskı yarattığını belirterek yeni bir çalışma yapacak.

Kulis: AKP kurmayları görüştü, sosyal medyaya yeni düzenleme geliyor

Hükümetin sosyal medyada yeni bir düzenleme için harekete geçtiği belirtildi. Strateji Kurulu Toplantısı’nda konuşan AKP kurmayları sosyal medya platformlarında dezenformasyon içeren haber ve bilgilerin yayılımın giderek arttığına dikkati çekti.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, söz konusu toplantıda “Sosyal medyada dolaşıma sokulan ve doğru olmayan bir bilgi veya haber, doğru olandan 120 kat daha hızlı yayılıyor. Bilginin yanlış olduğu ortaya çıkıp, doğrusuna ilişkin açıklama veya paylaşımlarla kimse ilgilenmiyor. Yalan bilgi binlerce görüntülenme alıyor, hızla yayılıyor. Doğru olmadığı ortaya çıksa bile, iş işten geçmiş oluyor. Yalanın yayılma hızı ile doğrunun yayılma hızı arasında kat kat fark var. Yalan bilgi 100 tıklanıyorsa, doğru bilgi 7-8 tık alıyor” değerlendirmeleri yapıldı.

AK Parti kaynakları “Herhangi bir olay karşısında, ortada henüz somut bir durum yokken, bir bakıyorsunuz, birileri sosyal medya mahkemesi kurmuş, yargılama yapmış ve infaz etmiş. Bu çok tehlikeli bir durum. Bunun sonucunun nereye varacağını kimse hesap etmiyor. Âdeta ‘yargısız infaz’ diyebileceğimiz sonuçlarla karşılaşıyoruz. Bu durum, hâkim ve savcılar üzerinde de baskı oluşturuyor” dedi.