Abone Ol

Lübnan'daki telsizler patladı, Anadolu Ajansı Aselsan'ın telsizlerini öven haber yaptı

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı binlerce çağrı cihazı ve telsizi patlatmasının ardından AA; Aselsan telsizlerinin haberini yaptı: Güvenliği artırıyor, operasyonel avantaj sağlıyor.

Lübnan'daki telsizler patladı, Anadolu Ajansı Aselsan'ın telsizlerini öven haber yaptı

Gazze'de katliama devam eden İsrail, savaşı bölgeye yaymak için Lübnan'ı hedef aldı. Dün Hizbullah üyelerinin "güvenli" olduğu gerekçesiyle kullandığı binlerce çağrı cihazı, bugün de telsizler bomba olarak kullanıldı, en az 26 kişi öldü, bir bölümü ağır olmak üzere binlerce kişi de yaralandı. 

İsrail'in tedarik zincirine sızarak iletişim cihazlarına bomba yerleştirdiği iddia edilen patlamaların ardından Anadolu Ajansı (AA), ASELSAN'ın ürettiği telsizleri övdü. 

AA'nın önce abonelerine geçtiği, sonra da sosyal medya hesaplarından yayınladığı haberde "Lübnan'daki çağrı cihazı patlamaları, haberleşme güvenliğinin önemini ortaya koyarken, ASELSAN, geliştirdiği yerli ve milli haberleşme sistemleri ile dışa bağımlılığı azaltıyor, güvenliği artırıyor, kullanıcısına sahada operasyonel avantaj sağlıyor" ifadeleri yer aldı.

AA'nın haberinin bir kısmı şöyle: 

"Bu ve benzeri olaylar, güvenli haberleşme altyapısının zayıf olduğu durumlarda iletişim kanallarının manipüle edilebileceğini ve güvenlik açığı oluşturabileceğini gösterdi.

Türkiye, haberleşme gibi kritik bir altyapının güvenliğini sağlamak için çeşitli karşı önlemler geliştiriyor, var olan önlemleri güçlendiriyor ve milli çözümlerle haberleşme güvenliğini üst seviyede tutmayı hedefliyor.

Bu çabalarda Türkiye'nin lider teknoloji şirketi ASELSAN önemli görev üstleniyor. ASELSAN, geliştirdiği yerli ve milli haberleşme sistemleri ile hem ülkenin hem de güvenlik güçlerinin iletişim altyapısını korumada kritik rol oynuyor.

ASELSAN, haberleşme teknolojilerindeki dışa bağımlılığı azaltmak ve güvenliği artırmak amacıyla bir dizi yenilikçi iletişim sistemi geliştirip kullanıma sunuyor. Bu sistemler, başta güvenlik güçlerinin faaliyetleri olmak üzere çeşitli hizmetlerin sunumunda güvenli ve kesintisiz haberleşme altyapısı sağlıyor. Söz konusu sistemlerin sahip olduğu üst düzey güvenlik tedbirleri, iletişim kanallarının manipüle edilmesini de önlüyor..."