Abone Ol

Martı'nın yeni modeli Anadolu-1'de sürpriz yenilikler

Martı, Türk mühendis ve işçilerinin emeğiyle ortaya çıkan, yerli ve milli aracı Anadolu-1'i kamuoyuna tanıttı. Yeni ve yerli süspansiyon sistemi kullanılan Anadolu-1, tümsek, çukur ve engebelerde, titreşimi minimum seviyeye indirdi.

Martı'nın yeni modeli Anadolu-1'de sürpriz yenilikler

CANAN DANYILDIZ YAZIYOR... MARTI'LAR İSTANBUL KARTLA UÇACAK

Türkiye'nin en iyi start-up şirketlerinden biri seçilen ve Türkiye'yi mikrobolite ulaşım ile tanıştıran Martı, Türk mühendis ve işçilerinin emeğiyle ortaya çıkan, yerli ve milli aracı Anadolu-1'i kamuoyuna tanıttı.

Piyasaya çıkarken, lokasyon, şarj ve hız seviyelerini anlık olarak takip etme imkanı sağlayan, IoT Box üretimini Türk mühendislerle yapan Martı, yeni aracı Anadolu-1'de, hem yolculukları daha konforlu hale getiren değişilikler yaptı hem de yüzde 100 yerli üretime geçti.

Canan Danyıldız, Martı'nın yeni modeli Anadolu-1'i test etti.

Anadolu-1, gece sürüşleri için,  daha güçlü bir aydınlatma ve fren lambası sistemiyle görüş mesafesini arttırdı.

Yeri ve milli Anadolu-1'de, çapı 25.4 santim olan,patlama ve yırtılma riskine karşı dayanıklı dolgu lastikler ve yol tutuş ve sürüş güvenliğini maksimum seviyeye çıkaran mekanik ve elektronik fren sistemi bulunuyor.

Medyafaresi.com yazarı Canan Danyıldız, Martı'nın kurucusu Oğuz Alper Öktem ile konuştu.. VİDEO

250W motor gücü sayesinde saatte 25 kilometrelik bir hıza çıkma kapasitesine sahip olan Anadolu-1'ler, optimal  18 kilometre hıza göre sabitlendi.

Şase ve motoru Türkiye şartlarına göre tasarlanan Anadolu-1, 15 dereceye kadar yokuş çıkma kabiliyetini de kazandı.

Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem ve Sena Öktem'in, "Türkiye'de üretmekten onur duyuyoruz" diye tanıttığı Anadolu-1'i, Mart Ayı'ndan itibaren Türkiye'nin tüm cadde ve sokaklarında kullanıcısyla buluşacak..