Herkese merhabalar..
Artık ben de Medyafaresi.com ve medyafaresi TV ailesine katılmış bulunmaktayım ve burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bundan sonra gerek lezzetli sohbetlerle gerekse harika mekanlar, enfes tarifler ve sürpriz konuklarla sizlerle birlikte olacağım.
İlk durağımız... Büyükçekmece’de Zigana Karadeniz Pide&Akçaabat Köfte restorandaydık.
İçeriye girdiğiniz andan itibaren mekan sahibi Fatih Bey sizi güler yüzü ile karşılayıp Karadeniz ambiyansını fazlasıyla hissettiriyor.
Çünkü tüm detaylar böyle hissetmeniz için düşünülmüş. Duvarda asılı kemençe saatten tutunda tüm masalarda bulunan keşan bezinden yapılmış masa örtülerine varıncaya kadar.
Bu durum mekanın menülerine de yansımış durumda. Fatih Bey sohbetimiz sırasında lezzetlerindeki en önemli sırrı; pidelerindeki tereyağının, Hamsiköy Sütlacında kullandığı sütünün ve mıhlamaya koyduğu tel peynirinin Yomra, Araklı ve Sürmene’den gelmesi ile açıklıyor.
EKİN ŞEF KARADENİZ LEZZETLERİNİ ANLATIYOR.. İŞTE O VİDEO
Lezzet şöleni bunlarla da sınırlı kalmıyor;
Karalahana çorbasından Akçaabat köftesine, karalahana sarmasından kuzu kol haşlamaya, Karadeniz pidesinden mıhlamaya ve tatlılarda Hamsiköy sütlacından Trabzon baklavasına kadar daha sayamadığım müthiş yöresel tatlarla sizleri ağırlıyor.
Bu hoş ve tadından yenmeyecek güzel sohbeti şef garson Kubilay Bey kömür ateşinde pişen ve masalara servis edilebilen semaverdeki çay ile taçlandırıyor.
Fatih Bey son olarak, "Hiçbir müşterim bu semaverden çay içmeden mekandan ayrılamaz" diye de ekliyor.
Tadı hala damağımda kalan bu yemekler ve samimi ortam için tüm Zigana Karadeniz Pide & Akçaabat Köfte çalışanlarına teşekkürlerimi iletiyorum.
Bir sonraki lezzet durağında görüşmek üzere, lezzetin peşini bırakmayın =)
EKİN ŞEFİN FAVORİSİ:
KARADENİZ PİDESİ
Pide ustası Seçkin Usta der ki; pide merdane ile değil elle açılırsa makbul olur. Kendisi bize yarısı kavurmalı, yarısı tel peynirli harika bir Karadeniz Pidesi yaptı.
Burada özellikle pideyi yerken peynirin uzaması için Trabzon’dan getirdikleri tel peynir kullanılıyor ve fırına girmeden önce üzerine büyük bir parça tereyağı konuluyor.
Pidenin en önemli özelliklerinden bir tanesi de pide pişip fırından çıktıktan sonra kalın kenarlarına Yomra tereyağı sürülmesi ve üzerine çiğden yumurta sarısı konulması. Bu yumurta pidenin kendi ısısı ile pişiyor.
Bu müthiş lezzeti 250 ile 300 derece arasında 10 dakika pişiriyoruz.
HAMURU İÇİN
1 su bardağı un
5 gram yaş maya
3 gram tuz
Yarım su bardağı su (ılık)
2 gram şeker
( 1 porsiyon içindir)
10 dakika kadar oda sıcaklığında mayalanan hamur daha sonra +4 derece dolapta muhafaza edilir.
Katkıları için teşekkürler:
Fotoğraf: Gürcan Pınarcı / Kamera: Ömer Ersoy Yıldırım