Bildirici, Cumhurbaşkanı Erdoğan Japonya’dayken kendisine bir gazetecinin, Hafter güçlerini Birleşik Arap Emirlikleri’nin silahlandırdığı ve Suudi Arabistan’ın desteklediğini vurgulayarak “Bu Türkiye ve iki Körfez ülkesi arasında Libya’da yaşanan yeni bir vekâlet savaşı mı?” sorusuna cevap verilmediği ve sorunun da Türk medyasında yer bulmadığını söyledi.
Vekâlet savaşı sorusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yanıtsız bırakıldığını söyleyen Bildirici, medya kuruluşlarının yabancı gazetecinin son kısmını ‘genel ifadelerle geçiştirerek’ yayımladığını, Japonya’ya giden Türk gazetecilerin ise 'vekâlet savaşı' konusunu açmadıklarını yazdı.
Bildirici'nin Türkiye, Libya'daki iç savaşta aktif taraf mı? başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:
"Bundan sonra da Libyalı kardeşlerimizin yanında duracağız. Yeni bir Suriye'ye dönüştürmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmak için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz.'
Erdoğan, 27 Nisan günü partisinin Kızılcaham’daki kampındaki bu sözleriyle Libya’daki iç savaşta taraf olduğunu ilan ediyordu. Ama Suriye’den sonra bir iç savaşta daha Türkiye’nin taraf haline gelmesi, kamuoyunda bilinen, TBMM’de tartışılmış ve benimsenmiş bir karara dayanmıyordu. Ne yazık ki, bir savaşa aktif katılımı en yüksek ağızdan duyuran bu sözler satırlar arasında kaybolup gitti.
Enteresan şekilde Erdoğan, sorunun “Türkiye’nin vekalet savaşı mı” bölümünü yanıtsız bıraktı. O yanıtlamadığı gibi, bu soru Türkiye’de yayımlanan haberlerde de yer almadı. Hemen tüm medya kuruluşları, yabancı gazetecinin sorusunu, “Hafter güçlerinin tehdidinin anımsatılması üzerine” gibi genel ifadelerle geçiştirerek sadece Erdoğan’ın sözlerini yayımladılar.
Onunla da kalmayıp Japonya’ya Erdoğan ile birlikte giden Türk gazeteciler, “Libya’daki vekâlet savaşı” sorununun yakınından bile geçmediler. Erdoğan’ın G-20 zirvesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında soracaklar mı diye bekledim orada da sormadılar."