Abone Ol

Menzil tarikatı yasadışı mahkeme kurmuş: Devlet içinde paralel devlet...

Menzil tarikatında yaşanan miras tartışmalarının ardından bu kez ilginç bir paylaşım yapıldı. Tarikatın miras tartışmaları için mahkeme kurduğu açıklaması yapıldı.

Menzil tarikatı yasadışı mahkeme kurmuş: Devlet içinde paralel devlet...

Nakşibendi tarikatına bağlı olan Menzil cemaatinin şeyhi Abdülbaki Erol’un 2023’ün temmuz ayında hayatını kaybetmesinden sonra başlayan “miras kavgası” üç kardeş arasında sürüyor.

Geçen gün Menzil’deki miras kavgası tarikat mensuplarının önünde tartışmaya dönüşmüştü.

O anlarda “Sofileri oradan çıkartıp, kiraların faizini bile istediler” ifadeleri duyulurken, “Ağabey sen şimdi böyle konuşuyorsun da babamın vefatının ikinci günü sizinkiler dergah bastılar” karşılığı verildi.

Tartışmayı bir tarikat üyesi “Haydi, haydi, haydi, haydi” diye bağırarak sonlandırırken tartışmada alınan karar paylaşıldı.

odatv'nin haberine göre, Menzil yolu isimli hesaptan yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

22 Ekim 2024 tarihinde, Menzil Camii'nde, cemaat huzurunda bir toplantı gerçekleşmiştir.
Rahmetli Gavsımızın mahdumları olan büyüklerimiz; miras, köy, ilim ve irşad mekanlarının durumu dahil tüm ihtilaflı konuların değerlendirilmesi ve hükme bağlanması hususunda bir hakem heyeti tayin etmişlerdir. Gavsımızın diğer üç halifesi, hüküm mercii olarak kabul edilmiştir.

Bu hayırlı adımın, en başta bütün kardeşlerimiz arasındaki muhabbetin tesisine ve ümmet-i Muhammed'in ihtiyaç duyduğu hizmetlere vesile olmasını Cenâb-ı Hakk'tan niyaz ediyoruz.

Söz konusu hakem heyeti ile 'paralel mahkeme' tartışmaları başladı. Cemaatin Anayasa'ya bağlılığı eleştirildi.