Merhum sanatçı Müslüm Gürses için Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.
Müslüm Gürses'in yasaklanan şarkısı Açılsın Meyhaneler
Müslüm Baba'nın ameliyattan önceki fotoğrafı ve son sözleri!
Başbakan Erdoğan, Müslüm Baba'nın şarkısını okudu!
Kibariye Müslüm Baba için ağladı!
Müslüm Baba ve Aysun Kayacı aynı reklamda
Müslüm Baba'ya veda! Muhterem Nur konuşamadı!
HAYRANLARI YALNIZ BIRAKMADI
Anma törenine merhum sanatçının hayat arkadaşı Muhterem Nur, türkücü İzzet Yıldızhan ve Türkiye’nin değişik kentlerinden gelen Müslüm Gürses hayranları katıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlanan törende sanatçı için dua edildi.
MÜSLÜM BABA BENZERLERİ
Müslüm Gürses'i anmak için mezarının başına gelenler arasında en dikkat çekenler ise sanatçıya benzerliğiyle dikkat çeken, sanatçının hayranları oldu.
Yaklaşık 1 saat süren anma merasiminin sonunda, Muhterem Nur ve sanatçının hayranları, kabre çiçek bıraktı. Bu arada sanatçının mezarının başında, üzerinde Gürses’in resminin yer aldığı “Seni unutmayacağız Müslüm Baba” yazılı kaşkol satışı dikkat çekti.
MÜSLÜM BABA'NIN DİLLERDEN DÜŞMEYEN ŞARKISI
Sanatçının ikinci ölüm yıldönümünde unutulmaz şarkısı 'Hangimiz Sevmedik' dillerden düşmedi. Müslüm Baba'nın sevenleri ikinci ölüm yıldönümünde sevilen şarkısını sosyal medya hesaplarından paylaştı.
MÜSLÜM GÜRSES KİMDİR?
Müslüm Gürses ya da gerçek adı ile Müslüm Akbaş 7 Mayıs 1953 tarihinde Fıstıközü, Halfeti, Şanlıurfa doğmuş, 3 Mart 2013′te İstanbul’da vefat etmiştir. Arabesk müziğin en sevilen isimlerinden biri olan Müslüm Gürses, şarkıcılığa 1965 yılında, küçük yaşta Adana’da bir çay bahçesinde şarkılar söyleyerek başladı, aynı zamanda Halkevine de gitti. Terzi çıraklığı ve kunduracılık yaptı, o yıllarda bir gazinoda sahneye çıktı. Ayrıca ilkokuldan mezun olduktan sonra 14 yaşındayken, 1967 yılında Adana Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen yarışmaya katıldı ve birinci oldu. Sesiyle küçük yaşlarda dikkat çeken Müslüm Gürses kendisiyle yapılan bir röportajda o dönemle ilgili olarak şunları söylemiştir: “İlkokulu bitirdim. Gerisi yok. Adana’da damda yatarken uzun hava okudum. Arkadaşım Halkevine gidiyordu. Ben de gittim. Derken Çukurova Radyosu’nda sanatçı oldum”.
Müslüm Gürses, 1967 yılından itibaren TRT-Adana-Çukurova Radyosunda da her hafta Cumartesi günü canlı olarak türküler söyledi. 1968 yılından itibaren piyasaya ilk 45′likleri çıkarmaya başladı. İlk plağı 1968 tarihli “Emmioğlu/Ovada Taşa Basma” plağıdır ve Ömür Plak , Adana basımıdır. Ömür Plak ile toplam 4 adet 45′lik yaptı.
İstanbul’a gelen Müslüm Gürses, Selahattin Sarıkaya ‘nın sahibi oldugu Sarıkaya Plak ile 2 adet 45′lik Plak yaptı: “Giyin Kusan Selvi Boylum/Hayatımı Sen Mahvettin” ile “Gitme Gel Gel/Haram Aşk”.
Daha sonra 1969 yılında yine İstanbul’da Palandöken firması ile çıkış parçası olan “Sevda Yüklü Kervanlar”ı içeren “Sevda Yüklü Kervanlar/Vurma Güzel Vurma” isimli 45′lik Plağı çıktı. Bu plak tam 300.000 adet satarak rekor kırmıştır.
Müslüm Gürses, bu plaktan sonra askerliğini yaptı, tekrar İstanbul’a gelerek aynı firmada plaklarını çıkarmaya devam etti. Palandöken firması ile tam 13, sonra Bestefon firması ile tam 4, daha sonra Hülya Plak ile tam 15 ve nihayet Çın Çın Plak ile tam 2 adet 45′lik plak yaptı.
1999 yılında Müslüm Gürses’in o dönemde 15 yıl boyunca albümlerini çıkardığı Elenor plak firmasıyla yolları ayrıldı. Ocak 2006`da Gönül Teknem adlı albümü Seyhan Müzik etiketiyle raflardaki yerini almıştır. Gürses’in, 2006’da yazar Murathan Mungan’la ortak projesi “Aşk Tesadüfleri Sever” Pasaj Müzik etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı. Mungan’ın sözlerini yazdığı, David Bowie’den Garbage’a, Leonard Cohen’den Jane Birkin’e birçok yabancı müzisyenin bestesini yaptığı şarkıları seslendirdi. Sonra 2009 yılında yine ayni firmadan çarpıcı bir albüm “Sandık” ile Müslüm Gürses sahnelere geri döndü. 2010 yılında Kasım ayında yeniden Pasaj Müzik ile “Yalan Dünya” isimli bir albüme imza atmıştır.