Abone Ol

Narin cinayetinde gözlerin çevrildiği Hüda Par’ın başkanı Yapıcıoğlu İsrail’i suçladı

HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran'ın ailesi hakkında konuştu. Ailenin HÜDA PAR'lı olduğu iddialarına yanıt veren Yapıcıoğlu, "Bu, bizim tespit edebildiğimiz kadarıyla İsrail kaynaklı bir haber sitesi tarafından yayıldı" dedi.

Narin cinayetinde gözlerin çevrildiği Hüda Par’ın başkanı Yapıcıoğlu İsrail’i suçladı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolduktan sonra, köye 3 kilometre uzaklıktaki derede 8 Eylül günü bir çuval içinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma sürüyor.

Narin Güran'ın aile üyeleri de dahil olmak üzere soruşturma kapsamında köy muhtarı amcası Salim Güran ve cinayetin itirafçısı Nevzat Bahtiyar tutuklandı, 1'i daha sonra serbest bırakılmak üzere toplam 24 kişi gözaltına alındı. 

Güran'ın ailesine ilişkin de çeşitli iddialar ortaya atıldı, bunlardan biri HÜDA-PAR'lı ve Hizbullah sempatizanı oldukları yönündeydi. AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu bu iddiaları reddetti ve ailenin Refah Partisi geleneğinden geldiğini, İYİ Parti ve AKP ilçe yönetiminde yeğenleri olduğunu söyledi.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar

HÜDA-PAR'dan ise ilk yanıt geldi.  TV100 kanalında Gürkan Hacır'ın konuğu olan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, iddialara ilişkin şöyle konuştu:

"Bilip söylemediklerimiz var" sözleri tepki çekmişti; AKP'li Ensarioğlu'ndan yeni açıklama: Amcası Salim Güran, görmemesi gereken bir şeyi gördüğü için Narin’i öldürmüş olabilir

"Tutuklanan amcanın HÜDA PAR eski ilçe başkanı olduğuna dair iddialar yayıldı. Bu, bizim tespit edebildiğimiz kadarıyla İsrail kaynaklı Türkçe yayın yapan bir haber sitesi tarafından yayıldı. Diyarbakır’ın pek çok köyünde köy temsilciliklerimiz var ama o köyde bizim temsilciliğimiz de üyemiz de yok. Buna rağmen bunu yayanlar bile bile yaydılar. Güran ailesinden partimize mensup kimse yok. O köye hiç gitmişliğim yoktur. 2014 ve 2015 seçimlerinde en büyük oyu alan parti bugünkü DEM Parti'nin eski partileri. 2018'de AK Parti birinci parti olmuş, 2023 seçimlerinde İYİ Parti, yerel seçimlerde de AK Parti birinci parti olmuş.

Bu kızımızın katili herhangi bir partiye üye olabilir. Her partinin içinden sapık da çıkabilir katil de çıkabilir. Bu durum, o partinin suçlanmasını gerektirmez. Tekrar ifade edeyim bu ailenin bizimle bir bağlantısı yok. Ben parti ismi zikretmek istemiyorum ama bu ailenin büyüklerinden bir tanesi Milli Görüş partilerinden bir tanesinde ilçe belediye başkanlığı yapmış."