Abone Ol

Narin cinayetindeki yayın yasağının sebebi köyde gizlenen Hizbullah silahları iddiası

Narin Güran cinayeti ile ilgili soruşturma derinleşirken Odatv’nin ulaştığı iddialara göre, Narin, evde uygunsuz bir durumu gördüğü için öldürüldü. Cinayetin aile tarafından ört bas edilmek istenmesinin sebebi ise Hizbullah silahlarının ortaya çıkmaması için olduğu ifade edildi.

Narin cinayetindeki yayın yasağının sebebi köyde gizlenen Hizbullah silahları iddiası

19 gündür kayıp olan Narin Güran'ı arama çalışmalarından dün acı haber geldi. Odatv'nin edindiği bilgilere göre küçük Narin'in cansız bedeni önceki gün gelen ihbar üzerine bir bölgede yapılan arama çalışması sonucu bulundu.

Narin'in bedeni, köyüne yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan Sarıdallı mevkiinde, Eyertutmaz deresinin kenarında çuval içinde bulundu. Küçük Narin’in ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturmada gözaltına alınan 24 şüpheli için de bugün 1 günlük ek gözaltı süresi çıkartıldı.

Küçük Narin’in ölümü hakkında kamuoyunda çeşitli iddialar öne sürülürken Odatv’nin ulaştığı bilgilere göre 8 yaşındaki Narin’in, görmemesi gereken bir durumu gördüğü için öldürüldüğü iddia edildi.

İddiaları araştıran Odatv’nin ulaştığı iddialara göre Narin Güran, evde uygunsuz bir olayla karşılaştı. Küçük Narin, konuşmaması için biri ya da birilerince öldürüldü.

CESET NEDEN SAKLANDI

Odatv’den Talha Özmen’in haberine göre Narin’in cansız bedeni köyde bir cinayetsoruşturması yapılmaması için yok edilmeye çalışıldı. Ardından ise aile kızlarını kayıp olarak aramaya başladı ve olay güvenlik güçlerine bu şekilde intikal ettirildi.

Köyde cinayeti bilen kişilerin ise susturulduğu ifade edildi.

HİZBULLAH SİLAHLARI ÇIKTI İDDİASI

Öte yandan Odatv’nin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, köyde yapılan arama-tarama faaliyetlerinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği iddia edildi. Silahların ise terör örgütü Hizbullah’a ait olduğu öne sürüldü.

Soruşturmaya yönelik yayın yasağının da bu iddialar üzerine getirildiği iddia edildi.

NARİN’İN CANSIZ BEDENİ TAŞINDI MI

Sosyal medyada yayılan 'Narin'in bedeni 15 gün suda kalmış' iddialarına karşılık Odatv'nin ulaştığı bilgiler, cesedin çok daha kısa bir süre suda kaldığını ortaya koymuştu. Bu bilgiyi gündeme getiren gazeteci Barış Yarkadaş, katıldığı televizyon programında "Bugün adli tıpta yapılan çalışmada cesedin tahmini 1-1,5 gün suda kalmış olduğu zira uzun süre kalmamış olduğu çünkü uzun süre kalırsa cesedin şişmiş olması gerektiği yönünde bir kanaate varılmış. Bu da önümüzdeki günlerde kamuoyuna yansıdığında sizce soruşturmanın seyri nasıl değişir?" dedi.

HÜDA-PAR, Narin Güran’ın katledilmesi olayının provokasyon ve kaosa dönüşme riskine karşı uyarıda bulundu. HÜDA-PAR’dan yapılan açıklamada, “Bu meselenin bir provakasyona ve kaosa dönüştürmek isteyenlerin sahaya inmeleri çok tehlikeli ve vahim bir durumdur. Halkı, sivil toplum kuruluşlarını ve duyarlı herkesi bu tehlikeli ve art niyetli girişimlere karşı sağduyulu olmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.