Abone Ol

Narin Güran cinayetinde 8 tutuklama: Anne ve abisi kasten öldürmeye iştirakten tutuklandı

21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada adliyedeki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 şüpheliden anne Yüksel Güran (44), ağabey Enes Güran (18), amcası Fuat Güran (42), kuzeni Muhammed Kaya, yengesi Maşallah Güran (46) ile kızı Birsen Güran, (19), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, tutuklu amca Salim Güran’ın işçileri Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı.

Narin Güran cinayetinde 8 tutuklama: Anne ve abisi kasten öldürmeye iştirakten tutuklandı

15 yaşından küçük olan diğer işçisi R.A. ise 15 yaşını doldurmadığı gerekçesiyle adli kontrolle serbest bırakıldı.

R.A. dahil 4 kişi de adli kontrolle serbest bırakıldı.

Narin Güran’ın katledilmesi olayıyla ilgili sürdürülen soruşturmada 2 Eylül'de gözaltına alınan amca Salim Güran ile Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşusu Nevzat Bahtiyar, 11 Eylül'de tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

Diyarbakır’da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedeni derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 22 şüphelinin savcılıktaki sorguları tamamlandı. 

Soruşturma kapsamında Narin’in ölü bulunduğu 8 Eylül günü aralarında Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alınmıştı.

Jandarmadaki sorguları tamamlanan şüpheliler, bu sabah saat 06.00’da Diyarbakır Adliyesi’ne getirilmişti. Yaklaşık 12 saat süren savcılık sorguları tamamlanan şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 

Narin Güran'ın cesedinde amcası hariç başka birinin DNA'sına rastlanmadığı belirtildi.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan savcılığa gönderilen raporda "Narin Güran'ın bedeni üzerinde yapılan incelemelerde üçüncü kişilere ait herhangi bir bulguya rastlanmamıştır" denildi.

Halk TV muhabiri Ferit Demir "Üçüncü kişilere ait bulgulara rastlanmadı yani Narin'in dışındaki herhangi bir kişinin bulgusu, Narin'in bedeninde bulunamadı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıda 'Narin Güran'ın bedeni üzerinde yapılan detaylı incelemelerde üçüncü kişilere ait herhangi bir bulguya rastlanmamıştır' deniliyor. Narin'in cesedinin 19 gün kirli suda kalması, cesedin çürümesi, deforme olması nedeniyle o bulguların yok olmuş olabileceği ihtimali de var. Narin suda olmasaydı bu bulgulara günler geçse bile ulaşılabilecekti" dedi.

Nevzat Bahtiyar’ın evinin, Narin’in arkadaşlarından ayrılarak çıktığı patika yolun solunda ve yaklaşık 30 metre mesafede olduğu ortaya çıktı.

Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre, tutuklu bulunan 1 numaralı zanlı amca Salim Güran'ın yanında çalışan Ramazan Atasoy'la yaptığı telefon konuşmasının kaydı soruşturma dosyasına girdi.

Ferit Demir, gözaltına alınan 23 kişiden biri olan Ramazan Atasoy'la Salim Güren arasındaki konuşmayı şöyle anlattı:

"Cinayetin sırrı çözüldü. Şu anda tutuklamaya sevk edilen sanıklardan birinin ses kaydı dosyaya girdi. Tutuklamaya sevk edilen 9 kişi var. Bu kişiler arasında Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy var. Salim Güran'la Ramazan Atasoy Narin kaybolduktan sonra telefon görüşmesi yaptı. O kayıtlar ortaya çıktı. O ses kayıtlarında amca Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy'a 'Ramazan kız öldü mü?' dediği duyuldu. Bu ses kayıtlarından Narin'in Ramazan Atasoy'a sağ teslim edildiği ortaya çıkıyor. Aynı zamanda itirafçı Nevzat Bahtiyar ile Ramazan Atasoy'un birlikte olduğu gerçeği de ortaya çıkıyor."

Kuzeni Birsen Güran “Amcam Salim Güran söylememi istedi ben de jandarmaya 17.40'ta Narin'i gördüğümü söyledim” ifadelerini kullandı.

Halk TV muhabiri Ferit Demir ‘İşte organize kötülüğün belgesi’ notuyla yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ayrıntıları aktardı: 

“Narin 15.15'te eve gitmiş ve şahit olduğu bir gerçek sonrası katledilmişti... Amcası Narin 17.40'ta bizim eve geldi demişti kızı Birsen ile birlikte. Bu bilgiler jandarma kayıtlarına da geçmişti. Bugün savcılık sorgusunda Narin'in kuzeni Birsen Güran önemli bir itirafta bulunarak Narin bizim eve 17.40'ta değil saat 14.00'te geldi dedi. Birsen Güran saat 17.40'ı neden söyledin sorusuna ise, amcam Salim Güran söylememi istedi ben de jandarmaya 17.40'ta Narin'i gördüğümü söyledim. Bu durumda ortaya çıkan bir gerçek var bütün akrabaları el birliği Narin'e organize bir kötülük yapmış…”