Abone Ol

Narin'in kesin ölüm nedeni açıklandı: Narin Boğularak öldürülmüş

Adli Tıp Raporu öncesi gelen ilk bilgilere göre; Narin Güran’ın boğularak öldürüldüğü belirlendi. CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, boğulma sırasında Narin’in ağzından çıkan sıvının amca Salim Güran’ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğuna bulaştığını aktardı. Diyarbakır barosu Başkanı Nahit Eren, Narin’in ölüm sebebine ilişkin an itibariyle soruşturma dosyasına gelmiş bir Adli Tıp Raporu bulunmadığını belirtti.

Narin'in kesin ölüm nedeni açıklandı: Narin Boğularak öldürülmüş

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "Suç delillerini yok etmek" suçundan tutuklanan amca Fuat Güran'ın 13 Eylül'de gözaltına alınan eşi Hediye Güran'ın, jandarmadaki işlemlerin ardından getirildiği adliyede savcılıktaki sorgusu tamamlandı.

Güran, "Kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

'Boğularak öldürüldü'

Adli Tıp tarafından yapılan incelemede küçük kızın 'boğularak öldürüldüğü' tespit edildi.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, cinayet soruşturmasıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“İki ayrı adli tıp raporu bekleniyor. Birincisi İstanbul Adli Tıp raporu, ikincisi Diyarbakır. Diyarbakır’da biyolojik birtakım araştırmalar yapılıyor. İstanbul’da Narin’in cansız bedeni üzerinden alınan 91 ayrı bulgu detaylı bir şekilde inceleniyor. Ön otopsisi Diyarbakır’da yapılmıştı. Orada birtakım tespitler vardı, netleştirilmemişti.

Esas net tespitler İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek. O rapor için '15 gün sürer' denmişti. 9 Eylül’de Narin’in cenazesi üzerinden alınan 91 bulgu İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. 23 Eylül yani önümüzdeki hafta başına kadar İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporu hazırlaması bekleniyor.

İlk belirlemelere göre Narin’in boğazı sıkılarak yani boğulma suretiyle öldürüldüğü tespiti netleşmiş deniyor. Boğularak ölenlerin ağzından gelen sıvı olduğu ifade ediliyor. Amcanın arabasının ön koltuğunda, direksiyonunda bu sıvıya rastlanıldı. Narin’e ait amcanın arabasında bulunan DNA’nın da ölüm sonrası ağızdan çıkan sıvı olduğu anlaşıldı.

Amcanın arabasının ön koltuğuna sıvı nasıl bulaştı? Tahminler yürütülüyor, 'amcanın eline bulaşmış olabilir' deniyor... Amca mı öldürdü? Bu sonuç amcanın öldürdüğü anlamına gelmiyor. Amcanın cenazeyi alıp götürdüğü konuşuluyor. Amcanın eline bu sıvı bulaşmış öyle anlaşılıyor. Çalışma henüz bitmedi. Peki ne zaman biter? Az, 15 günlük süre kaldı. Bu süre de 23-24 Eylül’e tekabül ediyor. Eli kulağında, birkaç gün içerisinde Adli Tıp raporunun sonucu paylaşılacaktır. Bir diğer inceleme Diyarbakır’da ilerliyor. Süreç devam ediyor, henüz tamamlanmış değil."