Abone Ol

Nasrallah iktidar medyasına ayna tuttu: Sevmiyoruz ama İsrail öldürmemeliydi

Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesi iktidar medyasında nasıl yankı buldu? Birçoğu Suriye iç savaşındaki rolünü hatırlatarak "İsrail öldürmemeliydi" görüşünde birleşirken övgü dolu ifadelerin kullanıldığı satırlar da mevcut.

Nasrallah iktidar medyasına ayna tuttu: Sevmiyoruz ama İsrail öldürmemeliydi

Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın dün İsrail ordusu tarafından başkent Beyrut'un güney bölgesine düzenlene hava saldırılarında yaşamını yitirdiği belirtildi.

Çok sert sözler: AKP'li gazetecilerden HÜDA PAR'a ateş
"İSRAİL'İN ÖLDÜRMESİNİ İSTEMEZDİM"

Hizbullah'ın öldürülmesinin ardından gözler Türkiye'deki İslamcılara çevrildi. Geçen günlerde HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan'ın "Lübnan ve Hizbullah ümmetin şerefini kurtarmak için mücadele eden kardeşlerimiz. Bu savaşta tüm dua ve desteklerimiz sizinle" paylaşımına ateş püsküren Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, "İsrail’in öldürmesini istemezdim" başlıklı bir yazı kaleme aldı.


Filistinlilerin Furkan Savaşı adını verdiği, 2008'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hatırlatan Kılıçarslan, o günler için "İran’ın emperyalist ajandasının henüz bu denli belirginleş-mediği, Hizbullah’ın İran’ın 'net aparatı' olmadığı günlerdi" şeklinde bir tarif yaptı.