Abone Ol

Özgür Özel ve Gülşah Durbay arasında yasak aşk iddiasını yazan CHP'li Ebru Küçükaydın'a ihraç talebi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hakkında ilişkileri olduğunu ve bebek aldırdığını yazan CHP üyesi gazeteci Ebru Küçükaydın, ‘kesin ihraç talebi’yle partisinin İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Özgür Özel ve Gülşah Durbay arasında yasak aşk iddiasını yazan CHP'li Ebru Küçükaydın'a ihraç talebi

CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 3 Ekim 2024’te Muratpaşa ilçesine kayıtlı olduğu tespit edilen bir parti üyesi tarafından yazılan, Özel ve partili bir belediye başkanı hakkında bazı ithamlar içeren yazısı kamuoyunda tartışma konusu olduğu belirtildi.

"İspatı olmayan, partimizi küçük düşürecek ithamlarda bulunulduğu tespit edildi"

Söz konusu yazının parti kültürüne sığmadığı söylenen metinde şu ifadeler kullanıldı:

“Partinin genel başkanı ve partili bir belediye başkanı hakkında ispatı olmayan, partimizi kamuoyu önünde küçük düşürecek ithamlarda bulunulduğu tespit edilmiştir. Bu doğrultuda, CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı olarak 4 Ekim 2024 tarihinde aldığımız karar neticesinde, ilgili haberi yayınlayan Ebru Küçükaydın isimli üyenin tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini basının ve kamuoyunun bilgisine sunarız.”

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, kendilerine ulaşan ihraç talebini üst yazıyla disiplin kuruluna gönderdiklerini bildirdi.

Küçükaydın'ın 2018 genel seçimlerinde CHP Kocaeli 6. sıra milletvekili adayı gösterilen ve daha sonra da CHP Antalya’dan 28. Dönem milletvekili aday adaylığı bulunan Küçükaydın'ın 2020 yılında yapılan CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer aldığı iddia edilmişti.