Abone Ol

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 19 yaşındaki alçak katil çocuk istismarcısı sapık çıktı

İstanbul Ümraniye'de, motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüphelinin, yaşanan arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu bir polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olurken biri polis iki kişi de yaralandı. 19 yaşındaki zanlının 26 suç kaydı olduğu tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı.

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 19 yaşındaki alçak katil çocuk istismarcısı sapık çıktı

Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şahsın yakalanmasına yönelik çalışma yapılırken çıkan çatışmada polis memuru Şeyda Yılmaz hayatını kaybetti. 

Ne oldu?

Yapılan çalışmalarda, çeşitli suçlardan 26 suç kaydı bulunan Y.E.Ç'nin (19), Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalanarak muhafaza altına alınmaya çalışıldığı esnada görevli memurlarla arasında arbede yaşandı.

Şüpheli, görevli memurun silahını alarak polislere ve çevredekilere ateş ederken, kadın polis memuru Şeyda Yılmaz (27) da karşılık verdi.

Olayda, Yılmaz ve polis memuru K.H.S. ile şüphelinin olay yerinde bulunan annesi P.G. (43) yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken Şeyda Yılmaz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şüpheli hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından tahkikat işlemlerine başlandığı belirtilerek, "Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Emniyetten yapılan açıklamada Şeyda Yılmaz'ın hastanede öldüğü aktarıldı.

Olaya müdahale eden diğer polis memurunun da hastanede tedavisinin devam ettiği açıklandı.

Olay yerinden kaçan zanlı da yaralı bir şekilde yakalandı.
Zanlının annesinin de olay sırasında yaralandığı aktarıldı.

Sözcü televizyonu, zanlının annesi tarafından ihbar edildikten sonra polisin olay yerine geldiğini bildirdi.
27 yaşındaki polis memurunun öldürülmesiyle ilgili, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu dahil birçok siyasetçi taziye mesajları yayımladı.

Yapılan paylaşımlarda zanlının 26 suç kaydına karşın serbest olması da eleştirildi.

CHP'nin İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, X hesabından yaptığı açıklamada, "Cezaevinde olması gereken bir alçak, gencecik polisimiz Şeyda Yılmaz’ı şehit etti" ifadelerini kullandı.

"Yirmi altı sabıka kaydı olan bu kişi, her seferinde yakalanmış fakat ıslah olmamış, şimdi de bir polis memurumuzu yaralayıp, bir polisimizi şehit etti" ifadelerini kullandı.

Zanlı Geçit'in 'kasten yaralama', 'gasp' 'cinsel taciz', 'yağma' ve 'mala zarar verme' gibi suçlardan kaydı var.

Zanlı Geçit'in polis sorgusunun ardından adliyeye götürülme şekli de tartışmalara neden oldu.

İki kadın polis memuru tarafından Hayvan Durum İzleme aracına bindirilen saldırgana siyah bir çöp poşeti giydirilmişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı açıklamada, saldırganın götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddiaları kesin bir dille reddetti.

Bu iddiaları, "alçakça bir yalan" olarak nitelendiren Yerlikaya, "Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir soruşturma açılmamıştır.

"Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) ise zanlının götürülme şekli hakkında soruşturma çağrısında bulundu.

Derneğin X hesabından yapılan açıklamada, "Gözaltı işlemleri sonrası basına verilen görüntülerde Y.E.G.'ye çöp poşeti giydirilmiş ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamasında kullanılan “hayvan nakil aracı”na bindirilerek ters kelepçeli ve yarı çıplak halde görünmüştür.

"Bu durum apaçık işkencedir" ifadeleri kullanıldı.

İHD, isnat edilen suç ne olursa olsun bir kişi için iç hukuk ve imzalanan uluslararası sözleşmelere aykırı bir biçimde işlem yapılmasının, özellikle gözaltına alınan kişiler için geçerli olan BM Mandela Kurallarına aykırı biçimde işlem yapılmasının "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Dernek, "bu olaya sebep olan sorumlular hakkında etkin soruşturma yürütülmesini" talep etti.

Şeyda Yılmaz'ın Ümraniye'deki Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından yönlendirildiği kaydedildi.

Emniyet açıklamasında zanlı hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından işlem başlatıldığı duyuruldu.

Şeyda Yılmaz için ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir resmi tören düzenlendi.

Yılmaz'ın polis olan eşi de törendeydi.

Yılmaz Ankara Polis Okulu'ndan mezun olmuştu. İlk görev yeri İzmir sonrası Ümraniye ilçesine atandı.