Abone Ol

Prens Selman bakanı fırçaladı: Maçlara namaz ayarı

Dünyaca ünlü futbolcuların top koşturduğu Suudi Arabistan'da Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, spor bakanına futbol maçlarının namaz vakitlerine denk gelmemesi konusunda talimat verdi. Prens Selman, bu ihlalin bir daha tekrarlamaması için de sert bir dille uyarıda bulundu.

Prens Selman bakanı fırçaladı: Maçlara namaz ayarı

 

Suudi Arabistan'da oynanan bazı maçların namaz vakitlerine denk gelmesinin ardından Veliaht Prensi Muhammed bin Selman harekete geçti. Rafad'ın haberine göre Selman, spor bakanına futbol maçlarının programlanmasında namaz vakitlerini dikkate alınması yönünden talimat verdi.


"BİR DAHA TEKRARLANMASIN"

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, yetkilileri namaz vakitlerinde maç oynatılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak bu ihlalin tekrarlamaması için sert bir dille uyardı.

 

Radikal İslam'ın en yoğun yaşandığı ülkelerden biri olan Suudi Arabistan'da kraliyetin uyguladığı baskıcı rejim, Veliaht Prens Selman'ın reformları ile yumuşayarak ılımlı İslam'a dönüştü. Kadınların istihdamından, araba kullanmalarına izin vermelerine kadar bir çok konuda reform getiren Veliaht Prens Selman, ayrıca ilk kez bir kadın, güzellik yarışmasına katılmasına imkan sağladı. Ancak maçlara yapılan ‘namaz ayarı’ ayrıca dikkat çekti.