Abone Ol

RTÜK Başkanı Mahkemede görüşeceğiz demişti; BirGün'ün haberine erişim engeli getirildi

Ebubekir Şahin, "Bacanağını işe aldığı, kayınbiraderini Daire Başkan Yardımcısı yaptığı" iddiasını yalanlamış, "Haber iftira ve dedikodularla dolu!" demişti

RTÜK Başkanı Mahkemede görüşeceğiz demişti; BirGün'ün haberine erişim engeli getirildi

Birgün’ün RTÜK’teki atamalara ilişkin olarak yaptığı habere “kişilik hakları” gerekçesiyle erişim engeli getirildi. Haberi yorumlayan Ünsal Ünlü, İrfan Değirmenci ve Erol Mültecimler’in YouTube videoları da erişime engellenerek söz konusu videoların silinmelerine karar verildi.

Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği önceki akşam BirGün’ün “Becerikli başkan Ebubekir Şahin: Bacanağını ve kayınbiraderini RTÜK’e aldı” haberinin erişime engellenmesine ve silinmesine karar verdi. Birgün’ün haberine göre, kararda ilgili haberle RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in kişilik haklarının ihlal edildiği öne sürüldü.

Haberde Şahin’in eşi Nalan Şahin’in kardeşi Bülent Şenkardeşler’in RTÜK’e Bilgi Teknolojileri Daire Başkan Yardımcısı olarak atandığı ve Şahin’in bacanağı Hasan Taşkın’ın da RTÜK’te çalıştığı yazılmıştı. Ayrıca Şahin’in eşi Nalan Şahin’in de uzun süredir TRT’den “İşe gitmeden” maaş aldığına yer verilmişti.

Konuya dair hiçbir açıklama yapmayan RTÜK Başkanı, haberi yazan BirGün muhabiri İsmail Arı’yı dava açmakla tehdit etmişti.