Abone Ol

RTÜK’ün papaz alerjisi: Kızılcık Şerbeti’ne bu kez papaz cezası geliyor

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar dizilerinin inceleme sürecinin başlatıldığını duyurdu. Şahin, denetim süreçlerinin titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

RTÜK’ün papaz alerjisi: Kızılcık Şerbeti’ne bu kez papaz cezası geliyor

Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde, muhafazakar Ünal ailesinin fertlerinin kiliseye yanlışlıkla girmesi ve din adamı ile karşılaşmaları sonrası yaşanan sahneler, diziyi tartışmaların odağına taşıdı.

Üç kadın karakterin kiliseye girmesiyle başlayan diyalog, sosyal medyada ve iktidara yakın çevrelerde büyük tepki topladı.

Muhafazakâr tepki: ‘Dinler arası diyalog’ hatırlatması

Dizinin 69. bölümünde, Pembe karakteri kilisede bulunmaktan rahatsızlık duyarken, karşısına çıkan papazın hoşgörü dolu sözleri, eleştirilerin merkezine oturdu. “Kilise de Allah’ın evi. Dinlerin farklılığı insanlığın zenginliğidir” diyen papaz, dinlerin kardeşliğini vurgularken, bu sahnenin Fetö ve ‘dinler arası diyalog’ girişimlerini hatırlattığı gerekçesiyle eleştirildi.

RTÜK de devreye girdi

İktidara yakın içerik üreticisi Adem Metan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, RTÜK'ün Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar dizileri için inceleme başlattığını duyurdu. Bu gelişme, diziler üzerindeki tartışmaları daha da alevlendirdi.

RTÜK Başkanı Şahin: “Gerekli yaptırımlar uygulanacak”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın rahatsızlık duyduğu yapımların titizlikle incelendiğini" ifade ederek, yeni yayın döneminde milli güvenliği ihlal ettiği iddia edilen yapımların takip altında olduğunu belirtti. Şahin, "Gerekli incelemelerden sonra yasa ihlali tespit edilen yapımlara müeyyideler uygulanacaktır" diyerek kamuoyunu bilgilendirdi.