Abone Ol

Savcılık takıntılı sapığa ev adresini verdi, öğretmen Lea Türkiye'den kaçarak gitti

Medyafaresi.com özel haber- Türkiye'de kadına şiddet ve taciz olayları bitmek bilmiyor. İngilizce öğretmeni Lea, takıntılı tacizcisini savcılığa şikayet etti. Lea, sır gibi sakladığı ev adresinin ihbarnameyle sapığına gönderdiğini öğrenince tası tarağı toplayıp ülkeden kaçtı. Lea'nın öyküsüyle bütün kadınların açık adreslerinin şikayetçilerine gönderildiği ve bu nedenle taciz edilen kadınların çoğunun şikayette bulunmak istemediği ortaya çıktı.

Savcılık takıntılı sapığa ev adresini verdi, öğretmen Lea Türkiye'den kaçarak gitti

Müşerref Seçkin yazdı:

Kadınların sorunlarını tartıştığı önemli bir grupta bu konudaki paylaşım çok fazla etkileşim aldı. Kadınlar şikayet ettikleri kişilere ev adreslerinin gönderilmesi uygulamasının bir an önce kaldırılmasını istedi.

Paylaşım şöyle:

''Kadın cinayetlerini böyle mi durduracaklar; oğlumun İngilizce öğretmeni Lea’nın hikayesi;

Lea 26 yaşında bir genç kadın. Kadıköyde yaşıyordu. Disiplinli bir hayatı olan düzenli spor yapan ve burada ülkesiyle Türk sanatlarını harmanlayıp ortaya nice güzellikler çıkaran bir kadındı. İleri derecede İngilizce ve İtalyancası vardı.

Hayatı tenis hocasının ona asılmaya başlamasıyla değişti. 25-30 ayrı hat aldı; her yerden karşısına çıktı. Kadının gittiği Türkçe dil kursunu öğrenip orada derse gitmeye; oradakileri tehdit etmeye başladı. Lea her yolu denedi. Gittiği karakolda; kavga ettiği sevgilisi muamelesi yapıldı. Ciddiyetten uzak konuşuldu.

Lea’ya orada ne arıyordun bile dendi.

Lea savcılığa gitti. O güne kadar tek şansı; Ş’nin adresini bilmemesiydi. Lea kendini güvende hissediyordu.

O arada güzel bir sergi açtı Lea. Herkes bayılmıştı.

Ama savcılık şikayeti Lea’nın sorununa en darp edici noktayı koydu. Savcılık ihbarnamede Lea’nın adresini adama yollamıştı.

O gün Lea Türkiye’yi terk etti ve giderken bana burada artık hiç güvende değilim; sapığıma kendi elleriyle adresimi yolladılar dedi. Tüm eşyalarını bıraktı. Küçük bir sırt çantasıyla çok sevdiği İstanbul’dan adeta kaçarak ayrıldı.

Bu postu meslek grubumda paylaştım ve öğrendim ki iş yerinde; poliklinikte; hastanede bizi tehdit ettiği için şikayetçi olduğumuz hastaya ev adresimiz yollanıyormuş.''

Paylaşıma gelen yorumlar da şöyle :

"Gitmekle çok ama çok iyi etmiş.
Bu son olaylarda anladık ki, baktık kurtuluş yok, tek çare iz bırakmadan taşınacağız. Mümkünse şehir değiştireceğiz. Bir manyağın elinde ölmektense, yeni bir düzen kuracağız.
Benim anladığım budur."

"Daha nice ornekleri vardir bunlarin. Neresinden tutsaniz elinizde kaliyor."

"Çok iyi yapmış gitmiş, ev adresi veriliyor dıye Beyoğlu'ndakı kız sikayetçi olmadı."

"Evimde hırsızlık oldu, gizli tanık bulup kendi çabam ve neredeyse zorla hırsızı yakalattım. Gizli tanık, adresim, aile bilgilerim hepsi ifşa edildi. Sonrası ayrı sinir bozucu bir hikaye… Nasıl bir memlekette yaşıyoruz!!! Süreçleri de kanunları da yazan insan, sistem gayet güzel düzeltilebilir oysa."

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin
Kaynak: Medyafaresi.com özel haber