Abone Ol

Sızıntı dergisine Ağlayan Çocuk laneti

Kayyum atanmasıyla gündeme gelen Kaynak Holding, 1979'da Sızıntı Dergisi'ni çıkararak kuruldu. Sızıntı'nın ilk sayısının kapağında 'Ağlayan Çocuk' tablosu kullanılmıştı. Tablo birçok ülkede 'lanetli' kabul edildi.

Sızıntı dergisine Ağlayan Çocuk laneti

Gülen Cemaatine yakınlığı ile bilinen Kaynak Holding'e kayyum atanmasının ardından gözler bu şirketlere çevrildi. 1979'da kurulan Kaynak Holding yola Sızıntı Dergisi'ni çıkararak başladı. Sızıntı'nın 1 Şubat 1979'da çıkan ilk sayısının kapağında 'Ağlayan Çocuk' tablosu kullanılmıştı. Ağlayan Çocuk'u İtalyan ressam Bruni Amadio çizmişti. Daha sonra tablo birçok ülkede 'lanetli' kabul edildi.


OYUNCAK DA VAR KARGO DA...


Hürriyet gazetesinden Neşe Karanfil'in haberine göre, Kaynak Holding'in sermayesi 54 milyon lira. İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre 8 bin 53 çalışanı var. 16 farklı sektörde 23 şirket ve aktif 100 markası var. Şirketin internet sitesinde büyüme oranı yüzde 18 gösterilirken, şirketin rakamsal verilerine ilişkin herhangi bir bilgi bulunmuyor. Şirketin yayıncılık faaliyetlerinde Kaynak Kültür Yayın Grubu, Zambak Okul Yayın Grubu, Sürat Sınavlara Hazırlık Yayın Grubu, Kaynak Telif Ajansı bulunuyordu.

Perakende, kağıt, dağıtım, basım, medya, bilişim, oyuncak, eğitim araçları, kırtasiye, okul kıyafeti, turizm, kargo, lojistik, gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Kaynak Holding Anonim Şirketi'nin hisselerinin INL Partners BV şirketine devri ile ilgili karar 16 Şubat tarihli Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer aldı.

Kaynak Holding şirketleri, TMSF'nin el koyduğu Bank Asya'da da hissedardı.


'Lanet' nereden çıktı?

4 Eylül 1985 tarihli tabloid boyutundaki İngiliz The Sun gazetesine konuşan bir itfaiyecinin "son zamanlarda yanan evlerin içinde çok sayıda yanmamış Ağlayan Çocuk tablosu bulduklarını söylediği" iddia edildi. Ayrıca, hiçbir itfaiye görevlisinin bu tabloları kendi evlerine sokmak istemedikleri iddia edildi. The Sun ve diğer gazeteler bu konuyla ilgili haberlerini ilerleyen aylarda da sürdürdüler. Hatta olay o kadar büyümüştü ki; 1984 yılında The Sun gazetesi okuyucularıyla birlikte bu resimlerden kurtulma kampanyası başlattı! Yüzlerce okuyucu gazetenin binasının önünde lanetli olduğu iddia edilen resimleri ateşe verdi.