Abone Ol

Sokak köpeklerini bayıltıcı iğneyle vurarak toplamak isteyen belediyeye, vatandaşlar tepki gösterdi

Ümraniye Belediyesi sokak köpeklerini bayıltıcı iğneyle vurarak toplamak istedi, vatandaşlar tepki gösterdi

Sokak köpeklerini bayıltıcı iğneyle vurarak toplamak isteyen belediyeye, vatandaşlar tepki gösterdi

AKP'li Ümraniye Belediyesi'nin sokak köpeklerini araç içinde iğne ile bayıltarak toplamak istemesine vatandaşlar tepki gösterdi.

BirGün'ün aktardığı habere göre İstanbul’un Ümraniye ilçesinde bugün saat 10.00 sıralarında sokak köpeklerini bayıltarak barınağa götürmek isteyen belediye ekiplerine vatandaşlar tepki gösterdi.


Belediye ekipleri tarafından bayıltıcı iğne ile vurulan iki sokak köpeğinden biri kaçarken diğer köpek de iki kez iğne ile vuruldu.

İddiaya göre bayıltılan köpek, belediyeye ait barınağa götürülmek istendi. Ancak bölgedeki hayvan hakları savunucularının tepkilerinin ardından ekipler geri adım atarak köpeği alamadı.

Hayvan hakları savunucuları, söz konusu durumun yasal olmadığına dikkat çekti, toplatılmaya çalışılan köpeklere uzun yıllardır mahalleli tarafından bakıldığını ve köpeklerin oldukça yaşlı olduğunu belirtti.

İyi Partili Özlale: Bütün belediyeleri bu hukuk ve vicdan dışı uygulamaları durdurmaya davet ediyorum
İyi Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale de yaşananlara tepki gösterdi. Özlale, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eğer mahalle halkı ve hayvanseverler olmasa Ümraniye Belediyesi'nin hukuk ve insanlık dışı uygulaması az daha hayvanların canına mal oluyordu. Bütün belediyeleri bu hukuk ve vicdan dışı uygulamaları durdurmaya davet ediyorum" dedi.