Abone Ol

Sosyetenin kira isyanı

Yaz döneminde sosyetenin adeta göç ettiği yatlar, denizcilerin kabusu oldu. Birçok denizci, marinaların yatlara öncelik vererek tekneleri dışarda bırakmasına, artan fiyatlara ve değişen kurallara tepki gösteriyor.

Sosyetenin kira isyanı

Türkiye'de hem sosyetenin hem de vatandaşın en çok tercih ettiği tatil türlerinden biri tekne, yat, cruise tatilleri. Ancak bu durum kimi vatandaşlar için kabusa dönmüş durumda. Marinaların son dönemde fiyat ve kural değişikliğine gitmesi, yatlara öncelik vererek tekneleri dışarıda bırakması deniz tutkunlarının tepkisini çekmiş durumda.

Sabah'ın haberine göre, marinalar yer kiralama konusunda döviz cinsinden fiyat belirliyor. Duruma tepki gösteren denizciler, teknelerini marinada tutmaktan kaçıyor. Konuya ilişkin konuşan Denizci Atilla Gökova, marinaların 3 TL olan elektrik kilovatını denizcilere 3 euro'ya (113 TL) satıldığını kaydederek şunları söyledi:

"Ülkemizde döviz cinsinden ticaret yapmak yasak. Özellikle yelken okulları, charter şirketleri bu konuda çok ciddi denetim altında. Ancak marinaların bütün fiyatları euro cinsinden… Mesela 40 fit teknenin marina ücreti 4 bin euro'ydu bugün 15 bin euro bandına dayanmış durumda"