Rus Büyükelçisi Karlov'u vuran saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın nasıl polis olduğuna ilişkin yapılan inceleme sonunda, "destek almadan" polislik sınavını geçemeyeceği tespit edildi. Soruşturma kapsamında Altıntaş'ın ortaöğretim başarısı, ÖSS'de aldığı puan ve PMYO sınavında sorulara verdiği cevaplar incelenerek logaritma hazırlandı. Logaritma sonuçları da saldırganın PMYO sınavını destek almadan kazanmayacağını ortaya çıkardı. 2010-2013 yılları arası PMYO giriş sınavlarında FETÖ tarafından usulsüzlük yapıldığının tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturmada, saldırgan Altıntaş'ın isminin de şüpheliler arasında yer aldığı belirlendi
Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u vuran saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın, polislik mesleğine giriş sürecine ilişkin yapılan inceleme sonunda ortaöğretim başarısı, ÖSS'de aldığı puan ve PMYO (Polis Meslek Yüksekokulu) sınavında sorulara verdiği cevaplar incelenerek bir logaritma hazırlandı. Çıkan tablo, Altıntaş'ın PMYO sınavını destek almadan kazanmayacağını ortaya çıkardı.
AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın geçmişi ve mesleğe girişine yönelik incelemeler sürüyor. Aydın Söke doğumlu saldırganın 2012 Mayıs ayında İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokuluna girdiği ve 2014 Haziran ayında mezun olduğu tespit edildi.
2010-2013 yılları arası PMYO giriş sınavlarında, FETÖ tarafından usulsüzlük yapıldığının tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturmanın şüphelileri arasında Altıntaş'ın isminin de yer aldığı belirlendi.
Soruşturma kapsamında hazırlanan logaritma ortaya koydu
Polis Akademisinde 17-25 Aralık sonrası yapılan yönetim değişikliğinin ardından kurulan bilirkişi heyeti, ilk olarak geçmiş yıllarda yapılan, PMYO'nun da aralarında olduğu Polis Akademisi giriş sınavlarını mercek altına almış, sınav sonuçlarına göre yapılan ilk incelemede 2012 yılındaki giriş sınavlarında soruların çalınmış olduğu belirlenmişti. Çalışmalarını sürdüren heyet, 2010, 2011 ve 2013 yıllarında gerçekleştirilen sınavlarda da benzer şekilde soruların sınav öncesinde çalındığını tespit etmişti.
Hazırlanan rapor doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında atanan bilirkişi heyeti, 2012 yılında polis okulu sınavlarına giren kişilerin ortaöğretim başarısı, ÖSS'de aldığı puan ve PMYO sınavında verdiği cevapları inceleyerek bir logaritma hazırladı. Hazırlanan şablona göre bazı kişilerin sınav sorularını önceden görmeden PMYO sınavlarını kazanmalarının mümkün olmadığı tespiti yapıldı.
Aynı şekilde Mevlüt Mert Altıntaş'ın da söz konusu logaritmaya göre "destek almadan" PMYO sınavını kazanmasının mümkün olmadığı sonucuna ulaşıldı.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, 2012 yılında ÖSYM'nin yaptığı PMYO sınavına 31 bin 309 aday girerken bunlardan 7 bin 770'i asil olarak yerleştirildi.
Okul bitirme için sınav şartı
Diğer taraftan 4 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ile PMYO'ları bitiren öğrencilere mezun olmaları için sınav şartı getirildi. Değişikliğin ardından yapılan bitirme sınavını geçemeyen bin 800 öğrenci mezun edilmedi. FETÖ ile mücadele kapsamında 2015 yılında 152'si akademisyen kadrosunda olmak üzere 2 bin 100 kişinin Polis Akademisi ile ilişiği kesildi.
Suikastçi Altıntaş'ın polisliğiyle ilgili büyük şüphe!
Suikastçi Altıntaş'ın destek almadan polislik sınavını geçemeyeceği belirlendi
Yayınlanma:
/ Son Güncelleme: