Abone Ol

Süleyman Soylu'nun oğlunun şirketi 3 senede yüzde 4900 büyüdü, Hiç vergi ödemedi iddiası

Flash Haber'den Bora Erdin'in haberine göre Süleyman Soylu'nun oğlu Engin Levent Soylu'ya ait Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi yüzde 4900 büyümesine rağmen 3 yılda hiç vergi ödemedi.

Süleyman Soylu'nun oğlunun şirketi 3 senede yüzde 4900 büyüdü, Hiç vergi ödemedi iddiası

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve oğlu Engin Levent Soylu 2021’de Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi’ni kurdu.

2022 yılına kadar Süleyman Soylu’nun 2022’ye kadar ortağı olduğu Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi’nin 3 yılda hiç vergi ödemediği ortaya çıktı.

Esigortan’ın aldığı son acentelik, Türkiye Varlık Fonu şirketi Türkiye Sigorta A.Ş.’ydi.

Bakan Yerlikaya'nın oğlunun 6 bin 719 TL kira bedeline ilişkin VGM'den açıklama

Şirketin, 2022’de 12 sigorta şirketinden daha acentelik aldığını aktaran Erdin, Soylu’nun 11 Ağustos 2022’de ortağı olduğu aile şirketindeki paylarını devrederek şirketten ayrıldığını belirtti. 

Şirket yasal zorunluluk gereği sermayesini 2024 Mart ayında artırdı.

Kuruluş sermayesi 100.000 TL olan şirketin yeni sermayesi 5.000.000 TL’ye çıkarıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Dairesi kayıtlarına göre;

Türkiye’nin en büyük sigorta şirketlerinin acentesi olan “Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi” hiç vergi ödemedi.

Bu durumun bu şirketin hiçbir ticari faaliyeti olmadığı anlamına da gelebildiğini aktaran Erdin, "Sermayesini 3 yılda yüzde 4900 artıran Türkiye’nin en büyük sigorta şirketlerinin acenteliklerini alan şirketin hiç vergi ödememesi dikkat çekicidir." ifadelerini kullandı.