Abone Ol

Tartışma yaratan saldırıyı bir de böyle okuyun: Hüda-Par'ın PKK oyunu... Hükümete kafa tuttu...

Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanlığı'nın "Bizimle ilgisi yok" dediği eylemleri parti ile bağlantılı Mustazaflar Cemiyeti adlı dernek üstlenmişti... İşyeri baskınlarıyla ilgili PKK-TAK ilişkisi ile benzerliği akıllara getiren Odatv'nin deşifresi sonrası Hüda-Par eylemleri resmen üstlendi...

Tartışma yaratan saldırıyı bir de böyle okuyun: Hüda-Par'ın PKK oyunu... Hükümete kafa tuttu...

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Burger King ve Kayapınar ilçesindeki Starbucks’a bir grup tarafından tekbirler eşliğinde İsrail’i protesto gerekçesiyle saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanlığı, saldırıyla ilgili 16 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Aralarında sendika ve meslek örgütlerinin de bulunduğu 75 sivil toplum kuruluşu (STK), ortak bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

Önce Hüda-Par Diyarbakır İl Örgütü tarafından "ilgilimiz yok" açıklaması gelirken Odatv'nin Hüda-Par ile Mustazaflar Cemiyeti ilişkisini deşifre etmesi sonrası Hüda-Par eylemleri sahiplendi.

'Cenk, cihat şehadet' diye bağırdılar... Bekçilerin görüntüsü tepki çekti... Gerçek ne çıktı... Kim bu Starbucks eylemcileri Zorlu Center'da Starbucks şubesine tekbirli baskınHÜDA-PAR'DAN "İLGİMİZ YOK" AÇIKLAMASI


Olayla ilişkilendirilen Hüda-Par'dan ise, “Partimizin adını bu olaya karıştırmak isteyenler kötü ve art niyetlidir” açıklaması yapıldı.

Çeşitli sosyal medya hesapları ile bazı basın ve yayın organlarında işletmelere yapılan saldıyla ilişkilendirilen Hür Dava Partisi’nden (Hüda-Par) açıklama yapıldı. Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Dün gece Diyarbakır Starbucks şubesinde yaşanan hadisede HÜDA PAR'ın adını zikredenler ve partimizin adını bu olaya karıştırmak isteyenler kötü ve art niyetlidir. Bu olayla hiçbir ilişkimiz yoktur."

 


HÜDA-PAR'A YAKIN DERNEK ÜSTLENDİ

Pek çok kesimden tepki alan eylemleri Hüda-Par "Bizimle ilgisi yok" diyerek üstlenmese de partiyle ortak kurucu ve üye tabanına sahip olan Mustazaflar Cemiyeti adlı dernek bugün yayınladığı bir basın açıklamasıyla eylemleri sahiplendi. Dernek açıklamasında eylemler için "hayat tarzına müdahale değil, soykırımcılara karşı bir tepki" tanımlaması yaptı.