Abone Ol

Tuncay Özkan durup dururken AKP'ye neden hayat öpücüğü verdi?

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kullandığı "züppe" ifadesini, AKP'yi konsolide etmek ve AKP'nin eline bahane vermek için kullanmış olabileceğini iddia etti. "Özkan’ın bu kez hayli yüksek tondan yanıtının ardında muhtemelen CHP’yi ya da muhalifleri korumak değil başka bir amaç olmalı" ifadelerini kullanan Altaylı, "Acaba AKP’ye bir tür hayat öpücüğü mü vermek istedi" diye sordu.

Tuncay Özkan durup dururken AKP'ye neden hayat öpücüğü verdi?

CHP'li Tuncay Özkan'ın, partisine "gösteriş müptelaları" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kullandığı "züppe" ifadesi, siyaset ve medya kulislerinde tartışma yarattı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını açıklarken, AKP'li isimler sosyal medyada Özkan'a tepki göstererek, CHP'li vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Tuncay Özkan için, "CHP’nin eski liderinin en yakın adamı, kendisini Cumhurbaşkanlığı adaylığına ikna eden baş aktör" diyen gazeteci Fatih Altaylı ise "CHP’de genel başkan değişiminden bu yana hemen hemen hiçbir siyasi faaliyet göstermeyen, olan biten onca şeye, haksız hukuksuz tutuklamalara, iktidarın en olmadık uygulamalarına aylardır gık demeyen Özkan, niye aniden böyle bir hitapla tweet atma gereği duydu?" sorusunu sorarak, Özkan'ın bu çıkışı, "AKP'ye hayat öpücüğü vermek" amacıyla yapmış olabileceğini iddia etti. 

Fatih Altaylı, şunları yazdı:

"CHP’de genel başkan değişiminden bu yana hemen hemen hiçbir siyasi faaliyet göstermeyen, olan biten onca şeye, haksız hukuksuz tutuklamalara, iktidarın en olmadık uygulamalarına aylardır gık demeyen Özkan, niye aniden böyle bir hitapla tweet atma gereği duydu.

Çünkü Erdoğan’ın kendisine yöneltilen suçlamaları, muhalefete yönlendirdiği ilk olay değil bu.

Hatta çok daha sert, çok daha ağır hakaretlerle muhalefete ve muhaliflere yüklenmişliği var Cumhurbaşkanı’nın.

O hakaretlere gık demeyen Özkan’ın bu kez hayli yüksek tondan yanıtının ardında muhtemelen CHP’yi ya da muhalifleri korumak değil başka bir amaç olmalı.

Özkan’ın geçmişine, müktesebatına baktığım zaman bu çıkışı iyimser tahminle yaklaşan CHP Kurultayı’na bağlamak ve sert muhalefet yapmamakla eleştirilen Özgür Özel’i ve Ekrem İmamoğlu’nu köşeye sıkıştırmak olarak görebiliriz. “Öyle muhalefet olmaz böyle muhalefet olur” diye değerlendirebiliriz.

Ancak Tuncay Özkan’ın kaybedecek adayı Erdoğan’ın karşısına çıkartmaktaki becerisini düşününce bu kez bir diğer olasılık da akla gelmiyor değil.

Acaba durduk yere sert bir söylemle, AKP’yi konsolide etmek ve AKP’nin eline bahane vermek için mi bu kelime seçildi diye düşünmek de mümkün!

Acaba AKP’ye bir tür hayat öpücüğü mü vermek istedi!"

Yazının tamamını okumak için tıklayın