Abone Ol

Türkiye Hollanda maçı için Almanya vize kolaylığı sağladı, THY fiyatları uçurdu.

6 Temmuz Cumartesi günü rakip Hollanda, yeni hedef yarı final. Almanya, Türkiye'den maça gitmek isteyenlere vize kolaylığı sağladı. Ancak Türk Hava Yolları'nın uçak bileti fiyatları uçuşa geçti. Maçtan önce 2 bin ile 3 bin 500 TL arasında değişen bilet fiyatları 45 bine kadar çıktı. Buna rağmen uçakta çok az boş yer kaldı. Vatandaşlar normal fiyata ek sefer istiyor

Türkiye Hollanda maçı için Almanya vize kolaylığı sağladı, THY fiyatları uçurdu.

EURO 2024 son 16 turu maçında Türkiye, Avusturya'yı Merih Demiral'ın iki muhteşem golüyle 2-1'le turnuva dışına itti. A Milli Futbol Takımımızın çeyrek finalde rakibi Hollanda oldu. Milli Takımın Hollanda ile maçı Almanya'nın başkenti Berlin'de 6 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşecek.

Almanya, Türkiye'den maça gelecekler için vize kolaylığı sağlayacağını duyurdu. Almanya Büyükelçiliği, Türkiye-Hollanda maç bileti sahipleri için randevusuz olarak vize başvurusu yapma ve çok hızlı inceleyip 5 Temmuz’da sonuçlandırma duyurusu yayımladı.

Milli heyecanı Berlin'de yaşamak isteyen vatandaşlar Türk Hava Yolları'nın (THY) Berlin uçak biletlerine yöneldi. Ancak maçın ardından THY'nin uçak bileti fiyatlarının uçuşa geçtiği görüldü. Maçtan önce 2 bin ile 3 bin 500 lira arasında değişen bilet fiyatları 45 bin TL 'ye kadar çıktı. Vatandaşlar duruma isyan etti.

Gazeteci Mehmet Sümer, "Peki, maçtan önce 3.500 TL olan İstanbul-Berlin tek yön uçak bileti fiyatını 21.000 TL'ye çıkaran Türk Hava Yolları'na niye kimse 'Sen ne yapıyorsun arkadaş?' demiyor." ifadelerini kullandı. Sümer bunları hemen maçtan sonra yazmıştı.

İstanbul-Berlin seferlerinde hemen hemen tüm uçak dolu. Boş koltukların fiyatı ise 10 binden 45 bine kadar değişiyor.