Abone Ol

Yandaş medya yine yan yattı: Suriye ile Türkiye görüşmesi ne zaman?

Ankara-Şam arasındaki normalleşme görüşmeleriyle ilgili Suriyeli kaynaklardan yeni bir açıklama geldi. Kaynaklar, iki ülke arasında bakanlar düzeyinde bir görüşmenin tarihiyle ilgili konuştu.

Yandaş medya yine yan yattı: Suriye ile Türkiye görüşmesi ne zaman?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Ankara ve Şam arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini görüşmek üzere yakında toplantı düzenlemeyi planladıkları yönündeki açıklamasına Suriye'den yanıt geldi.

Türkiye'nin Suriye'den askerlerini çekmeyi görüşmeye hazır olduğunu öne süren Lavrov, şunları söylemişti:

"Geçen yıl hem savunma hem de dışişleri bakanlıkları ve özel kurumların katılımıyla toplantılar düzenlemek için büyük çaba sarf ettik. Bu toplantıları Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yol açabilecek koşulları görüşmek için kullandık. Bu toplantılara Suriye, Türkiye, Rusya ve İran'dan temsilciler katıldı.

Henüz belirli parametreler üzerinde anlaşmaya varılmadı. Mültecilerin geri dönüşü, Türk birliklerinin varlığını gereksiz kılacak terör tehdidini bastırmak için gerekli önlemler hakkında konuşuyoruz. Tüm bunlar üzerinde çalışılıyor."

Lübnan gazetesi Al Mayadeen'e konuşan Suriyeli kaynaklar, Türkiye ve Suriye arasında bakanlar düzeyinde bir görüşmenin yakın olmadığını belirtti. Kaynaklar, Türkiye'nin Suriye'den asker çekme konusunda bir garanti vermemesi nedeniyle normalleşme görüşmelerinin tıkandığını söyledi.

Suriyeli kaynaklar, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Suriye'deki T