Abone Ol

Yandaş medyanın Boğaz'da kaçak lüks villa fiyaskosu: İBB’ye çakalım derken Erdoğan’ın dostunun çıktı

İstanbul Boğazına nazır lüks bir villanın kaçak inşaatı ortalığı karıştırdı. CNN Türk ve Sabah’ın başını çektiği AKP medyasının gündeme taşıdığı ve İBB’ye faturasını kesmek istedikleri kaçak yapının sahibi ise Erdoğan ve Putin ile yakınlığı bilinen Rus oligark Abramoviç çıktı.

Yandaş medyanın Boğaz'da kaçak lüks villa fiyaskosu: İBB’ye çakalım derken Erdoğan’ın dostunun çıktı

Skandalı Odatv yazarı Hürrem Elmasçı duyurdu. İşte o yazı:

Çocuklar az evvel gözüme bir haber ilişti, İBBBoğaziçi İmar Müdürlüğü hakkında.. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Vaniköy’deki bir villainşaatı için inceleme başlatmış… Ben size o villanın kime ait olduğunu anlatayım da işin gerçeğini bilin:

RUS SERMAYESİ TÜRKİYE’YE ÇEKİLDİ

Chelsea futbol kulübünün eski sahibi Roman Abramoviç’i bilirsiniz, Putin ile yakın diye ağır yaptırımlara maruz bırakıldı. Hala da sürüyor bu kısıtlamalar. Zaten Chelsea’yi de bu nedenle sattı ya…

Abramoviç’in İstanbul'da bir futbol kulübü satın alacağı iddia edildi, ama o bir villa aldı. Biraz kötü şöhreti olan bir villa bu hatta…

Adnan Oktar’ın Vaniköy’deki o meşhur villası…

Milyarder iş insanı işte o villayı geçen yıl satın aldı çocuklar…

Evin kaydı Boris Borisenko adlı bir TC vatandaşı üzerine... Bu kişi Abramoviç'in Türkiye temsilcisi...

Villayı satın aldıktan sonra güçlendirme çalışması başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu satın alma işleminde epey etkili olduğu söylenebilir. Zira Rus sermayesinin Türkiye’ye çekilmesi çok büyük bir artı…

Lakin ABD gölgesindeki medya, Rusları korkutmak için olayı evirip çevirmeye başladı: Rus milyarderin İstanbul'da lüks bir malikane kiraladığı, kamuoyundan saklandığı, burada gizli bir hayat sürdüğü iddia ediliyor.

Halbuki gizli saklı bir durum yok: Abramoviç bu villayı satın aldı. Ve güçlendirme çalışması yapıyor.

Şimdi bir de yetki sahası krizi çıktı “Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde birtakım izinsiz inşa faaliyetleri” denilerek ve İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içinde olduğu belirtilerek cezai işlem uygulanacağı açıklandı.

Yetmedi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Rusları kaçırmak için ellerinden geleni yapıyorlar adeta...

İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Ah ah..

Keşke bu açıklamayı yapmadan evvel biraz araştırma yapılsaydı…

Bu kadar yaygara koparılmasaydı…

Bu arada İBB’den de açıklama geldi çocuklar, onu da şuraya ekleyeyim sizler için:

"Özel mülkiyete konu Üsküdar ilçesi Vaniköy mahallesi 928 ada 3 parsel sayılı yerde ikişer katlı dört bağımsız bölümden oluşan iki adet betonarme yapı bulunmaktadır ve bu yapıların tamamı yapı kullanma izin belgesine sahiptir. Ayrıca parsel üzerinde yapı kullanma izin belgesi eki röleve projesinde mevcut havuz yapısı da yer almaktadır

Parsel içerisinde geçmişte mevcut olan kaçak yapılar yıkılmıştır.

Sonrasında yasal yapılarla ilişkili olarak, yapı ilgilileri tarafından tamir ve tadilat izni almak amacıyla kurumumuza başvuruda bulunulmuştur. Yapılan incelemeler sonucunda, mevzuat gereği basit onarım izin belgesi düzenlenmiştir.

Ancak, mahallen yapılan denetimler sonucunda kısmen basit onarım izninin dışında kalan ve güçlendirme ruhsatı kapsamında yapılabilecek çalışmaların kurumumuza güçlendirme ruhsatı talebinde bunulmadan yapılmakta olduğu, yasal yapılara ilave ahşap ve prefabrik yapılarının inşa edilmekte olduğu tespit edilmiştir. Bu durum üzerine yasal süreç ivedilikle başlatılmış, 16.08.2024 tarih, 2089 sayılı yapı tatil tutanağı düzenlenmiş olup inşaat mühürlenerek faaliyetten men edilmiş ve konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de bilgilendirilmiştir.

Kurumumuz, bu süreçte yasal yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmekte olup, mevzuat dışı her türlü yapılaşmanın önüne geçmek için kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir”

Hürrem Elmasçı