Abone Ol

Yeni Şafak: Kayseri'deki olaylarda gözaltına alınan 41’inin suç kaydı var

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesi, Kayseri'de 7 yaşındaki Suriye uyruklu bir çocuğun istismara uğraması ve ardından şehirde çıkan olaylara ilişkin olarak gözaltına alınan 73 kişiden 41'inin yaralama uyuşturucu, gasp ve yağma gibi suçlardan kaydı olduğu tespit edildiğini iddia etti.

Yeni Şafak: Kayseri'deki olaylarda gözaltına alınan 41’inin suç kaydı var

"Türkiye, Suriye’yle ‘normalleşme’yi tartışırken kendini eş zamanlı provokasyonların içinde buldu. Kayseri’de bir grup, Suriyeli bir tacizciyi bahane ederek Suriyelilere ait araç ve iş yerlerini ateşe verdi." ifadelerine yer verilen Neslihan Önder imzalı haberde, şu ifadeler dikkat çekti:

"Bir gün önce çeşitli ilçelerden toplanarak kamyonla mahalleye getirilen bazı şahıslar, çocuğun istismar olayını, büyük provokasyona çevirmeye kalktı. Tacizci I.A.’yı linç etmek isteyen şahıslar, olayın ardından bölgedeki birçok Suriyelinin ev, iş yeri ve araçlarını ateşe verdi. Tacizci, Özel Harekat Polislerinin desteğiyle bölgeden uzaklaştırıldı. Ancak öfkeli kalabalığı durdurmak mümkün olmadı. Çıkan olaylarda 73 kişi gözaltına alınırken, şahısların 41’inin adam yaralama, uyuşturucu, gasp ve yağma gibi suçlardan kaydı olduğu tespit edildi." 

Yerlikaya 67 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu 
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'de 7 yaşındaki Suriye uyruklu bir çocuğun istismara uğraması ve ardından şehirde çıkan olaylara ilişkin açıklama yapmış; olayların ardından içlerinde tacizde bulunan şüpheli de olmak üzere 67 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Cinsel istismarda bulunduğu belirtilen kişinin de tutuklandığını belirtmişti.