T24’ten Fatih Karagülle’nin haberine göre Öztürk yazısında, YSK'nın İstanbul seçimlerini yenileme kararı almasının ardından mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu'nun "başkanlığı elinden alınmış mağdur bir siyasetçi olarak, daha da önemli bir siyasi figür haline gelmesini" irdeleyeceğini duyurmuştu.
Türkiye, 31 Mart 2019'da gerçekleştirilen yerel seçimleri tartışmaya devam ediyor. Seçim akşamı AA'nın veri akışını kestiği andan itibaren başlayan süreç İstanbul seçimlerinin iptaline kadar gitti.
AA'nın seçim açıklama sistemini kurduğu dönem, kurumun genel müdürü olan Kemal Öztürk, muhafazakâr camiada eleştirilerini de sürdürdüğü Yeni Şafak'taki bugünkü yazısı iletmesine rağmen yayımlanmadı.
Öztürk, pazartesi akşamı İstanbul seçimlerini iptal eden YSK kararının uzun yıllar tartışılacağını ve tüm siyaseti etkileyecek bir hava oluşmaya başladığını söylemişti. "Ekrem İmamoğlu, başkanlığı elinden alınmış mağdur bir siyasetçi olarak, daha da önemli bir siyasi figür haline geldi" diyen Öztürk bugünkü yazısında YSK kararıyla ortaya çıkan durumu değerlendirecekti.
Öztürk'ün bu gelişmelerin ardından gazetedeki yazılarına ara verdiği öğrenildi.
Ne olmuştu?
YSK, yerel seçimlerden 36 gün sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline İmamoğlu'nun mazbatasının geri alınması ve seçimin yenilenmesine karar vermişti. İstanbullular 23 Haziran tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimleri için yeniden sandık başına gidecek.
Kemal Öztürk kimdir?
1969 yılında Ağrı’da doğdu. Orta öğrenimini Sakarya’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. 1995 yılında Yeni Şafak gazetesinde gazeteciliğe başladı. 1997 yılında Kanal 7 televizyonuna transfer oldu ve televizyon haberciliğine başladı. Haberciliğin yanı sıra belgesel hazırlamaya başlayan Öztürk’ün ilk belgeseli Sarıkamış oldu.
Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu edinen ilk belgesele imza attı. Sonrasında İlk Meclis, Yemen, 1999 Depremi, Türkiye’de kadın hareketi tarihi ve Halide Edip, Osmanlı Modernleşmesi ve Pera gibi konularda birçok belgesele imza attı. 1999 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın en iyi belgesel ödülüne layık görüldü. 1999 yılında Amerika ve Kanada’ya giderek yabancı dil eğitimi aldı ve belgesel alanında araştırmalar yaptı.
2003 yılında TBMM Başkanı İletişim Danışmanı oldu. İki yıl sonra TBMM Başkanı Başdanışmanlığına getirildi. 2008 yılında AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı olarak görev aldı. 2009 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Basın Danışmanlığı görevine getirildi.
İki yıl boyunca Başbakan Erdoğan’ın basınla ilişkilerini koordine etti. 3 Ağustos 2011 tarihinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atandı. 1 Aralık 2014 tarihinde, 3 yıl 4 ay sürdürdüğü, AA Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevinden istifa ettiğini duyurdu.
1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Yeni Şafak Gazetesi’nde köşe yazarı oldu. 18 Şubat 2015 tarihinde de Katar'ın Al Şark Gazetesi’nde yazıları yayımlanmaya başladı. İyi derecede İngilizce bilen Öztürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.