Millî Eğitim Bakanlığı'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak yürüttüğü projeyi savunarak, aksi olarak bu projeye karşı çıkan velilere ve sivil toplum platformlarına karşı imam Halil Konakçı cephe aldı.
Proje kapsamında okullarda öğrencilere hem aylarında eğitim yılı boyunca spor, izcilik, matematik gibi derslerle birlikte imam ve vaizler tarafından "değerler eğitimi" verilecek.
2021 yılında ortaokullarda uygulamaya başlanan ve bu yıl ilkokul ve liseler dahil tüm okulları kapsayan şekilde gerçekleşen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" adlı ÇEDES Projesi kapsamında okullarda "manevi danışmanlar" yer alacak.
MEB'in verdiği bu karar Eğitim Sen ve Eğitim-İş sendikaları, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) gibi platformlar tarafından tepkiyle karşılandı.
Protokolün iptali için dava açan, yürüyüş ve basın açıklaması yapan ayrıca sosyal medyada kamuoyu oluşturan eğitimciler ve veliler karardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi.
Kadın haklarına, laikliğe, dövmesi bulunan kişilere, müziğe ve sanatçılara karşı tavır ve sözleri ile bilinen imam Halil Konakçı'da, Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu'na tepki gösterdi.
İmam Halil Konakçı çocuklarınızı bunlardan uzak tutun uyarılarında bulunarak, ''Birisi çıkıyor 4-6 yaş arası kurslarımıza orta çağın karanlık kursları diyor.
Oysaki bu sene 280 bin öğrenci mezun olmuş, ohh canıma değsin. Bu duruma gıcık oluyorlar, neden çünkü biliyorlar ki çocuk çekirdekten yetişir. Laik eğitim platformu üyeleri, siz çocuklara okullarda eşcinsellik sapıklığı dayattıran konuşmalara, programlara, yazılara neden karşı çıkmıyorsunuz da konu din olunca çıkıyorsunuz. Çünkü hepinizin birinci görevi İslam düşmanlığı. Çocukları eşcinsel olabilir, alkolik olabilir, sapık olabilir, uyuşturucu bağımlısı olabilir ama iyi bir Müslüman olmasın. Ne olursa olsun aman Müslüman olmasın. Bitti o işler bitti."