İktidara yanlısı bir politika izleyen Yeni Akit gazetesi bugün manşetinden yayınladığı iki haberi ile Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı hedef aldı. Her iki bakanlığı da “milli ve manevi değerler” üzerinden topa tutan Yeni Akit, MEB’i eleştirdiği haberinde biyoloji kitaplarında yer alan ‘Evrim teorisi’ne tepki gösterdi. Bakanlığın evrim teorisini müfredattan kaldırmak istediğini ancak bakanlık içindeki kadrolar tarafından karşı çıkıldığını belirten gazete, pozitivist eğitim anlayışında olan kişilere ‘laikçi yobaz’ ifadelerini kullandı.
Yeni Akit, ‘Laikçi yobazların evrim dayatması’ başlıklı haberinde şu ifadeleri kullandı:
“Ateist fikirlerin empoze edildiği ve toplumun temel dinamikleri gözetilmeden hazırlanan mevcut müfredattaki evrim safsatasını temizleme çalışmalarını sürdüren Milli Eğitim Bakanlığının gayretinin bakanlık içerisindeki seküler kadro engeline takıldığı belirtilirken, eğitimciler milli ve manevi değerleri önceleyen bir nesil için müfredatın tevhidi bakış açısı ile yazılması gerektiğini vurguladılar.”
BİR DİĞER HEDEF KÜLTÜR TURİZM BAKANLIĞI
Yeni Akit’in hedefindeki bir diğer bakanlık ise Kültür ve Turizm Bakanlığı oldu. Gazete, bakanlığa, Türk aile yapısına zarar verdiğini öne sürdüğü, özel tiyatrolara verdiği ödenek üzerinden tepki gösterdi.
‘Ahlâksız oyunlara destek kalksın’ başlığı ile yayınlanan haberde ise şu ifadeler kullanıldı:
“Türk aile yapısına zarar veren her türlü ahlaksızlığı sözde sanat adı altında meşrulaştıran “özel tiyatrolara” her yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca dağıtılan ödeneklerde sona gelindi. Her türlü cinsel rezaletin sergilendiği toplum normları karşıtı oyunlar, hibe ödeneklerini 2023 yılının Aralık ayında bakanlıktan nakit olarak tahsil ederken, skandal projelerin birçoğunun tamamlanarak sonuç raporlarını bakanlığa ulaştırdığı ortaya çıktı.”
NOT: Türk sinemasında, Tosun Paşa filminde hayat bulan "Tutmayın küçük enişteyi" repliği usta oyuncu Kemal Sunal tarafından seslendirilmişti. Günümüzde “Küçük Enişte Bekir” karakterine yönelik söylenen bu replik göstermelik kahramanlıklar sergileyenler için kullanılıyor.