Abone Ol

Yusuf Tekin durmuyor! İki Fransız okulu kapandı, 2 bin 500 öğrenci açıkta kaldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Fransa Büyükelçiliği arasında sorun yaşandı. Bakanlık Türk öğrenci alamazsınız diye nota verince biri Ankara’da diğeri İstanbul’da iki orta öğretim okulunun kapanmasına karar verildi. İki okuldaki toplam 2 bin 500 öğrenci açıkta kaldı.

Yusuf Tekin durmuyor! İki Fransız okulu kapandı, 2 bin 500 öğrenci açıkta kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2 Fransız okulu uyardı.Yazı Charles de Gaulle ve Pierre Loti Fransız okullarına gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatlarını kendileri oluşturan okullara, Türk sistemine uyum konusunda uyarılar yapıyordu ve bu durum iki ülke arasında bir süredir tartışma konusuydu.

Fransız yetkililerden son yapılan açıklamada; "2 Temmuz 2024 tarihinde Türk yetkililerden, bu anlaşmanın imzalanmaması halinde iki okulun 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren Türk vatandaşı öğrenci kabul edemeyeceğini, okullarımızda kayıtlı Türk öğrencilerin Türk okullarına nakledilmesi gerektiğini bildiren bir nota aldık.” denildi.

Bunun üzerine İki okul kapandı. Öğrenciler yaz ortasında okulsuz kaldı. Piyes Loti de 1400,  Rees de Gaulle de 930 öğrenci bulunuyordu.