2 Ekim Güneş Tutulması hangi burçları nasıl etkileyecek? CHP'yi zor günler bekliyor

Türkiye’nin Mars derecesine yakın olan bu tutulma muhalefet kanadında itibar kayıplarına, görevi bırakmak zorunda kalan yöneticilere, yöneticilerin gözden düşmelerini bize söylüyor.

Burcu Orhan Hullu Burcu Orhan Hullu

EKİM AYI GÖKYÜZÜ  

Ekim ayına Ay Başak burcunda giriş yapıyoruz. Güneş Tutulmasının etkisiyle ikili ilişkilerin önem kazanacağı, bitmesi gereken miadı dolmuş ilişkilerin sonlanacağı bir süreç başlıyor.

2 Ekim’de saat 21:49 da 10 derece Terazi burcunda halkalı Güneş tutulması yaşanacak. Pasifik Okyanusu, Şili, Arjantin’in güneyinden devam edip Atlas Okyanusu’nun güneyinde sona erecek. Güney Amerika’nın bazı bölgelerinde de gözlemlenecek.

Güney yönlü bu tutulma en çok ilişkileri zorlayacak gibi duruyor. Karmik olayların ortaya çıkacağı bu tutulmayla geçmiş yüklerden arınıp yeni bir sayfa açmaya işaret ediyor. Hak, hukuk, adalet  konularında bir takım krizli durumlar yaşanacak. Aynı şekilde bu tutulma etkisini evlilik, ikili ilişkiler,  ortaklıklar, ülkeler arasındaki ilişkiler üzerinden bizlere gösterecek.

10 derecede gerçekleşecek bu tutulma eski alimlere ve W. Lilly’e göre kargaşaya, kuraklığa, kralın ölümüne işaret ettiği düşünülür. Türkiye’nin Mars derecesine yakın olan bu tutulma muhalefet kanadında itibar kayıplarına, görevi bırakmak zorunda kalan yöneticilere, yöneticilerin gözden düşmelerini bize söylüyor.

Bu tutulma aynı zamanda uzak ülkelerle aramızda yaşanacak bazı gerginliklerin sinyalleri veriyor. Hatta; bu dönem müttefikimiz olan ülkelerden  su ve denizleri kapsayan yeni bir anlaşma önümüze sunulabilir. Bu sözleşme ya da yaptırım her neyse özgürlüğümüzü, hareketlerimizi kısıtlayıcı nitelikte olabilir! Savaşın gergin atmosferi umarım bizim ülkemizi zora sokmaz.. Ama dünyadaki savaşın ivmesi bu dönem yükseleceğinden Orta Doğu için durum Mars Yengeç transitiyle birlikte daha da zorlaşacak.

Bu tutulmanın öncü bir burçta gerçekleşmesiyle olaylar daha hızlı bir döngüye girip görünür olacak. Dünyada hak-hukuk- adaletle ilgili yaşanabilecek kaosun, krizlerin ardından gereken düzen sonunda oluşmaya başlayacak. Dünyada tüm yapılan kötülükler bu dönem ilahi adaletin tecelli etmesiyle hem de  hızlı bir şekilde vuku bulmasıyla hepimiz tarafından  görülmeye başlanacak.. Elbette yozlaşmış, bitmeye yüz tutmuş  çoğu şey  gibi doğru olmayan evliliklerde bu dönem boşanma ile sonuçlanacak.

Bu tutulma ertesinde boşanmalarda artışlar yaşanabilir.. Kadersel olanın yaşanacağı bu tutulma etkisi aynı zamanda yüzleşmelere zemin hazırlar nitelikte. İçinizde kalıp asla söyleyemediklerinizi bu defa kişilerin yüzüne yüksek sesle söylemekten çekinmeyeceksiniz. Değişmek zorunda olan ne varsa bu defa değişecek. Hiç kimse adaletin terazinden kaçamayacak.. 

Önemli günlerin üzerinden geçersek; 

3 Ekim: İlişkiler açısından olumlu bir zaman dilimi fakat; sinirsel gerginliğe, sakarlıklara açık bir gün olacağından bugün öfke kontrolu önemli. İlişkiler konusunda ise önümüzdeki üç gün boyunca daha sorumluluk sahibi ve gerçekçi olacağız. İlişkilerde ayaklarımız yere daha sağlam basabilir.

6 Ekim: Ani tepkilerden kaçının, duygusal anlamda gergin bir gün! Özellikle hayatınızdaki kadınlarla tartışmalardan uzak durun. Sabrımızın pek olmadığı bugün duygular ve düşünceler çatışma halinde olabilir..

7-8 Ekim: İlişkilerde romantizm ve tutkunun öne çıktığı tarihler. Kendimizi daha pozitif hissedebiliriz. Ay’ın Düğümlerle olan olumlu açısının etkisiyle güzel kadersel gelişmeler yakalayabiliriz. Yolculuk, seyahatler açısından olumlu günlerdeyiz.

8 Ekim’de Merkür ve Jüpiter üçgeni ile yeni eğitime başlamak için oldukça iyi bir gün. Fikirlerin daha çok gelişeceği ve pozitif ilerleyeceği bugün iyimser ve en önemlisi kendimizden emin olup planlarımızuygulamaya koymak isteyebiliriz. Ticaret açısından başarıyı yakalayabiliriz. Sadece sözlerimizi bugün silah olarak kullanmaktan, başkalarını cümlelerimizle yaralamaktan uzak durmalıyız. 

9 Ekim: Sabah saatleri aldanma, hata yapma riski yüksek! Hayal kırıklığına uğramamak adına beklentilerinizi yüksek tutmayın.. Bugün  Jüpiter retro hareketine başlamak üzere ikizler burcunda durağanlaşıyor. Bu durum şirketlerin küçülmesine, ihracat ve ithalatta bazı sorunlara işaret ediyor. Ticarette alım satım işlemi  yaparken daha dikkatli olmamız gereken zamanlardayız. 

10 Ekim: Öğleden sonraki saatlerde ego kaynaklı çatışmalara dikkat! Kemikler, cilt, diz, diş problemleri yaşanabilir. Duygusal anlamda zorlayıcı bir gün. İstek, başvuru açısından doğru günde olmayacağız. 

11 Ekim: Duygular ve mantık arasında git geller yaşanabilir. Olayların negatif yönünü görmeye meyilli olabilirsiniz. Öğleden sonra daha agresif enerjiler baskın olacağı için öfke patlamalarına karşı temkinli olmak gerekiyor. Kıskançlık kaynaklı tartışmalar yaşanabilir. 

12 Ekim: Jüpiter ve Kiron arasındaki olumlu açı etkisiyle fiziksel ve ruhsal olarak şifaya kavuşabilir, doğru tedavi ya da doktoru bulabilirsiniz. Bu  açı oldukça iyi etkiler barındırdığı için uzun zamandır süregelen sorunlarınıza çözüm yaratabilirsiniz. Bugün aynı zamanda Pluton Oğlak burcundaki retro hareketini sonlandırıyor. Tekrarlayan sorunlar artık belirli bir döngüye geçip ivme kazanabilir. 

13 Ekim: Çevrenizdeki kadınlarla aranızda bir takım sorunlar açığa çıkabilir. Güzellik, estetik, bakım alışveriş konuları açısından doğru bir günde değiliz. Ertelemekte fayda var. Dolaşım sistemi, bacaklar, hassas olabilir, varis sorunları tetiklenebilir. Liderlerin, yöneticilerin ani ve agresif çıkışları gündeme damga vurabilir. Eril figürlerle bugün uzlaşmak pek kolay olmayacak!

Aynı zamanda bugün 22:24’te Merkür Akrep burcuna geçiş yapıyor. Merkür akrep burcunda rahat ettiği bir yerleşimde değildir. Sezgisel olarak olayları hemen kavrasak bile, takıntıların, fazla düşünmenin pik yaptığı bu dönem zihin daha çok araştırma  içerisinde olduğu için çok huzurlu olamayacağız. Karşımızdaki kişilerin söylediklerine hemen inanmak yerine şüphe ile yaklaşabiliriz.

Hatta söyleneni kabul etmeyip arkadan araştırıp yalanları ortaya çıkarma eğiliminde olabiliriz. Bu dönem detaylar bizler için daha önemli hale gelecek. Odaklanma kapasitemiz yüksek olacağı için bir konuyu öğrenmek için sabırla üzerine eğilebiliriz. 

15 Ekim: Daha hassas ve yaratıcı olacağımız bugün sezgilerimizde güçlü çalışacak. Öğleden sonra sadece olaylara, kişilere karşı fazla alınganlık gösterebiliriz. Merhametli, vicdanlı tarafımız ağır bassa bile duygularımız aşırı değişken olacağından yönetmekte zorlanabiliriz.

17 Ekim: Saat 14:25’te Koç burcunun 24 derecesinde bir dolunay yaşanacak. Hem ilişkiler hem de doğal afetler açısından riskli bir dolunay! Kiron’un dolunayda Ay’a eşlik etmesiyle geçmiş yaraların travmaların tekrar yüzeye çıkabileceğini bizlere gösteriyor. Bu dönem hayatımızın bir çok alanında hoşnutsuzluklar, memnun olmama, tatmin olmama durumlarını açığa çıkartabilir.

Venüs’ünde Toliman sabit yıldızı ile kavuşumunun etkisiyle özel ilişkilerde bu dönem sorunlar daha fazla ortaya çıkacaktır. Deprem ve doğal afetler dünyada  artışa geçebilir. Marsında tetiklemesiyle birlikte insanlarda agresiflik, tutarsız davranışlar, şiddete eğilim daha fazla ortaya çıkabilir. Bu dönem sakinliği korumak çok önemli.. Venüs 22:48’te Yay burcuna geçiş yapıyor.

Venüs yay burcunda transit ederken ilişkilere yüzeysellik hakim olabilir. İnsanlar daha flörtöz ve dışa dönük olabilir, ilk görüşte aşk daha fazla yaşanabilir. Bu dönem ilişkilerde çıkan sorunlara karşı daha toleranslı bir tavır takınıp hoşgörüyle sorunları çözme yoluna gidebiliriz. İlişkilerde bu süreç boyunca özgürlük teması daha fazla konuşulabilir, doğası gereği Venüs yay burcundayken sıkıya gelemeyiz, baskı ve kıskançlıktan kaçmak isteriz.

18 Ekim duygular ve mantık arasında sıkışıp kalabilirsiniz, önemli olaylarda karar vermek için objektif davranmak zor  olacağı için dikkatli olmakta fayda var. 

22 Ekim: Liderler, yöneticiler için zorlayıcı koşulların olduğu bir gün. Daha otoriter ve baskıcı davranabilirler. Taleplerimiz,toplantılarımız için pek kolay olmayacak. Yine bu dönem zorba ve acımasız kişilerden kendinizi uzak tutmalısınız. Manipülatif davranışlara maruz kalabilirsiniz. 

23 Ekim: Güneş 01:15 itibariyle artık Akrep burcuna geçiş yapıyor. Daha kararlı olacağımız gücümüzün farkına varacağımız, yılmadan hedeflerimizin peşinden gideceğimiz bir süreç başlıyor. Rekabetçi yanımız öne çıkacak, en zor koşullar altında bile  durmak, pes etmek istemeyeceğiz.

Daha sabırlı davranıp hedeflerimize adım adım ilerleyeceğiz. Ayrıca bugün dürtüsel davranmaya meyilli olabiliriz. Aklımıza gelen fikirler için hemen harekete geçmek isteyebiliriz. Fakat; gökyüzü bizleri uzun vadeli planlar yapmak için destekliyor. Kalıcı ve sağlam kararlarımız bu dönem öne çıkabilir.

24 Ekim: İlişkiler açısından güzel bir gün. Öğleden sonra daha verimli olacağız. Kadersel güzel gelişmelere açık bir gündeyiz, işbirlikleri yapıp hedeflerimize daha da yaklaşabiliriz.

26 Ekim: Ani tepkilerden, agresif çıkışlardan uzak durun. İçinizde patlamaya hazır bir bomba olduğunu hissetseniz dahi kendinizi kontrol edip rahatsız olduğunuz konuları sakince dile getirmelisiniz. Şok edici gelişmeler, haberler duyabilirsiniz. Riskten uzak durun.. 

27 Ekim: İlişkilerde orta yolu bulmak, uzlaşmak kolay olmayabilir. Kendinizi endişeli, şüpheci hissedebilirsiniz. Toleransın düşük olduğu bugün kendinizle kalmanız yararınıza olabilir.

28 Ekim: Venüs ve Satürn arasındaki zorlu açı ilişkilere olumsuz yansıyacağından romantizm yerini gerçeklere bırakabilir. İlişkilerde bazı engeller, ortaya çıkan pürüzler sonucu kopmalar yaşanabilir. Bugün hayallerimiz uğruna savaşmaya hazır olduğumuz bir gün, sadece abartılı davranışlardan yapmak istemediğiniz konular için evet demekten kaçının.. Tutamayacağınız sözler vermeyin.. 

GÜNEŞ TUTULMASININ VE EKİM AYININ BURÇLARA ETKİSİ:

KOÇ:

Bu ay özellikle tutulmayla birlikte ilişkiler, anlaşmalar ve bazı bitişler gündemde olabilir. Miadı dolmuş bazı ilişkiler sonlanabilir. Bu bitişin ardından kendinizde bir rahatlama hissedebilirsiniz. Hatta temeli daha sağlam bir ilişkiye geçiş yapmanız bile mümkün. Akıllıca hamleler yapıp size iyi gelmeyen tüm bu ilişkilerin, ortaklıkların belki evliliğinizin bitmesiyle birlikte adeta yenileniyorsunuz.

Ailenizle varsa ebeveynlerinizle bu dönem olası tartışmalardan kaçının! Kendinizi ya da ne hissettiğinizi anlatmak her zamankinden zor olabilir. Sadece bu ay bazı karmik olayları aşıp yolunuza devam etmeniz gereken bir süreçte olduğunuzu hatırlayın. Üreme organları, yumurtalıklar hassas olabilir.

BOĞA:

İş, sağlık, gündelik hayatınızla ilgili konularda rutinin dışına çıkabilirsiniz. Güneş tutulması sizi bu alanlarda etkileyecek. Tutulmayla birlikte ortaya çıkabilecek bu krizleri olumluyu çevirip hayatınızda yolunda gitmeyen konularla ilgili yenilikler yapmaya karar verip , kendinize yeni bir yol haritası oluşturabilirsiniz. Diyete, spora başlayabilir, sağlıklı beslenme düzeni oluşturmak isteyebilirsiniz. İşle ilgili konularda imza, yeni bir sözleşme konusu gündeme gelebilir.

Aynı zamanda ilişkiler konusunda şanslı bir dönemde olduğunuz için kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Yakın çevre, kardeşler, kuzenlerle iletişiminizde sakin ve duyarlı olmanız gerekiyor. Gereksiz tartışmalardan bu dönem kendinizi koruyun.

İKİZLER:

Aşk çocuklar hobileriniz yaratıcılığınızı içeren konuları etkileyecek bu tutulmayla birlikte bazı bitişler sonucunda hayat sizlere yeniliklerin kapısını açacak. Bir ilişkinin sonuna gelebilir ardından ise sizleri yepyeni ve mutlu biri haline dönüştüren bir ilişkiye adım atabilirsiniz. Fakat maddi konularda durum sizler için zorlayıcı olabilir, ön göremediğiniz giderler canınızı sıksa bile risk almadan ilerlemeyi seçip bütçenizi dengeleme yoluna gitmelisiniz. Sosyal çevrenizden kişilerle yeni planlar yapmanız için destekliyorsunuz. Fakat bazı davranışlarınız çevreniz tarafından onaylanmayabilir, eleştiri alabilirsiniz.

YENGEÇ:

Eviniz, aileniz, ebeveynlerinizle ile alakalı krizler sonucu bakış açınız değişmiş kendinize yeni bir düzen oluşturma isteğiniz açığa çıkmış olabilir. Ev ,ülke, şehir değişiklikleri ve  bu konularda yeni başlangıçlar yaşayacak olabilirsiniz. Hatta bu dönem evinizle, ailenizle ilgilenmek isteyebilirsiniz. Aynı zamanda ekim ayında en çok mücadeleyi kendinizle ilgili konularla vereceksiniz, enerjiniz çok yüksek fakat; öfkenizi kontrol altında tutmalısınız. Sakinliğinizi korumanız ekim ayında çok önemli! Aşk hayatınızda güzel gelişmeler ve karşılıklı değer konuları bu ay olumlu çalışacağından ilişki ve aşk konusunda keyfiniz yerinde olacak.

ASLAN:

Yakın çevrenizle,  kardeş, kuzenlerle iletişimde krizler yaşanabilir. Seyahatlerinizde, trafikte, varsa aracınızda bazı problemler ortaya  çıkabilir bu ay dikkatli olmanız gerekiyor. Asıl sorun Mars’ın 12 evinizden transit etmesiyle birlikte bilinçaltınızda kalan konularla daha fazla mücadele etmeniz gerekecek. Geçmiş sorunlar size endişelendirebilir, arkanızdan iş çeviren kişiler ortaya dökülebilir.

Fakat; ailenizi ilgilendiren konularda bu ay duyacağınız haberlerle kendinizi daha keyifli hissedeceksiniz. Evde huzuru bulacağınız bu dönem konforunuz için bazı değişiklikler yapabilirsiniz. Sosyal çevreniz hareketleniyor farklı bir çevreye girebilir dernek, vakıf , organizasyonlarla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz.

BAŞAK:

Maddi konularla ilgili yaşadığınız  krizler  Güneş tutulmasının ardından sizlere  bambaşka değişimler  yaşatıp hayatınızda  yeni kazanç kapıları oluşturacak. Yeni bir iş ya da ortak çalışmalar yapıp kendinize farklı kaynaklar yaratabilirsiniz. Evlilik, ortaklık alanında bazı pürüzleri, sorunları  kafanıza takıp endişelenebilirsiniz. Fakat; bu zorlu dönemin artık sonuna geldiniz.

Tutulmayla birlikte ekim ayı size güzel değişimler yaşatacak. Akıllıca yapacağınız sözleşmeler ve anlaşmalar sayesinde elinize geçenlerle üzerinizdeki yüklerden ve hayatınızdaki sorunlardan kurtulabilirsiniz. Sosyal çevrenizle  iletişiminize dikkat edin, bazı kişilerle yollarınızı ayırabilir ya da  size iyi gelmediklerini fark edebilirsiniz.

TERAZİ:

Burcunuzda yaşanacak olan Güneş tutulması kendinizle ilgili önemli değişimlerin habercisi niteliğinde! Görünüşünüz, hedefleriniz, vizyonunuz bu değişim rüzgarından etkilenecek. Kendinizi yeniden inşa edebilir, çok önemli kararlar verebilirsiniz. Para konusunda ise gelirler bu ay artacağı gibi kişisel zevkleriniz daha çok  harcamalar yapabilirsiniz. Evlilik- ortaklık konularında  işbirliğine, uyuma açık olduğunuz bu ay ev ile ilgili bir  değişim fırsatı sizlere sunulabilir.

Kariyer ve işiniz adına daha fazla efor harcayıp mücadele verebilirsiniz. Lütfen çok fazla risk almayın ya da çok hızlı kararlar vermeyin. Yurt dışı bağlantılı işleriniz varsa sürpriz haberler alabilirsiniz ,aynı şekilde uzak yolculuklar eğitim konularıyla da ilgilenebilirsiniz.

AKREP:

Güneş tutulmasıyla bilinçaltınız, ruhsal durumunuzla ilgili krizler deneyimleyebilirsiniz. Artık içinizdeki endişelerle yüzleşip, aynı olayların neden tekrarladığını fark edip, sorunların kaynağını bulup, bu defa  yolunuza  sorunsuz devam edebileceksiniz. Hayatı, kendinizi sorguladığınız bu dönem lütfen sezgilerinize güvenin. Yurtdışı, eğitim, davalar, seyahatlerle ilgili konularda daha fazla efor harcamanız gerekebilir, bu konular sizi yorabilir.

Fakat; bu ay  en çok susmayan düşüncelerinizde mücadele edeceksiniz gibi duruyor.. Mental olarak size iyi gelecek şeylere yönelmeniz daha iyi olabilir. Ayrıca kendinizi güzelleştirmek, bakımlı olmak için harekete geçebilirsiniz küçük dokunuşlarla fark yaratıp cazibenizi yükseltebilirsiniz.

YAY:

Sosyal çevreniz, arkadaşlarınızla yaşayacağınız bazı krizi durumlar sonucunda artık size iyi gelmeyen kişileri hayatınızın dışında bırakıp yepyeni bir sosyal çevre edinebilirsiniz. Hedefleriniz değişiyor! Vizyonunuzun değişmesiyle birlikte yenilikler hayatınızda kaçınılmaz olacak. İş konularında ise şanslı etkiler alıyorsunuz, yeni iş fırsatları kapınızı çalabilir. Maddi varlıklarınızı ilgili yaşadığınız sorunlar bu dönem yerini rahatlamaya bırakabilir. Ortak kazançlar, borç, ödeme konularıyla ilgili daha fazla efor harcayıp gereken dengeyi yaratabileceksiniz. Borç, yapılandırma ya da kredi arayışında olabilirsiniz fakat; sorunları çözüme kavuşturup, yeni fikirleriniz sayesinde  var olan problemlerinizi çözüp hayatınızda istediğiniz gibi ilerleyebileceksiniz.

OĞLAK:

Kariyer ve iş konusunda hayatınızdaki   problemler Güneş tutulmasıyla birlikte tetiklense bile aklınıza gelmeyecek kariyer fırsatlarını da beraberinde getirecek. Daha önce düşüncede kalan yapılmayan, istediğiniz  işle ilgili bir planınızı artık hayata geçirebileceksiniz. Yakın çevreniz ve  kardeşlerden bazı engeller önünüze sunulsa bile bu defa geri adım atmak istemeyeceksiniz. Ortaklık, evlilik konularında çıkabilecek tartışmalarla tansiyon yükselip, sinirler gerilebilir. Risk almayıp, daha sakin davranıp bu konuda gereken mücadeleyi vermelisiniz. Kendi hayatınızla ilgili güçlü kararlarınız özellikle yıl sonuna doğru yaşamınıza damga vuracak nitelikte olacak.

KOVA:

Güneş tutulması yurtdışı, eğitim, inançlarınız, uzak yerler, seyahat konularıyla ilgili bazı krizli durumları ortaya çıkartabilir. Fakat; ardından bu alanlarda yaşanacak yenilikler sizleri tekrar güçlü bir insan haline getirecek. Yeni bir eğitim ya da yurtdışına taşınma gündemleri de zihninizi meşgul edebilir. Sağlıksal anlamda ise bu ay bağışıklığınızı düşük olabilir! Yediklerinize, içtiklerinize ekstra dikkat etmeniz önemli.. Eski beslenme alışkanlıklarınızdan vazgeçmeniz daha sağlıklı bir yaşam planı oluşturmanız gerekebilir. Topluluklar içerisinde dikkat çektiğiniz bu dönem sorumluluklarınıza daha fazla ,odaklanmanız gerekebilir. Hukuksal ya da resmi makamlarla ilgili bir konuda sonlanma bu konuda başarı durumları yaşayabilirsiniz.

BALIK:

Güneş tutulması borç- alacak ödemeler konusunda bazı krizli durumları ortaya çıkartabilir. Ödemeyi unuttuğunuz bir ceza ya da kredi kartlarınızla ilgili durumlar canınızı sıkabilir. Ortak finansal kaynaklarınıza bu dönem daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor. Bununla birlikte Güneş tutulması sonrasında yaşanacak gelişmelerle  sorunlarınızı, canını sıkan durumları çözüme kavuşturabilirsiniz. Duygusal anlamda ise ikili  ilişkilerinizde bu ay anlaşmakta zorlanabilirsiniz, daha agresif tutum sergilemeniz sonucu bazı küslükler, alınganlıklar yaşayabilirsiniz. Yurtdışı ,seyahat, eğitim konularıyla ilgili bazı fırsatlar tekrar  önünüze gelebilir, bu konularda yaşayacağınız gelişmeler keyfinizi yerine getirecek.

@astro_brujo

Burcu Orhan Hullu