2 Temmuz Merkür Aslan burcunda, 21 Temmuz Oğlak dolunayı: Temmuz ayı Burç yorumları

6 Temmuz'da yengeç burcunda bir yeni ay gerçekleşecek. Aile, yuva, vatanımızla ilgili konular öne çıkacak. Bu konularda daha hassas ve tutkulu davranmamız mümkün. Hatta bu konularla ilgili takıntılarımız bu dönem yüzeye çıkabilir ülkemizde ise muhalefetle ilgili önemli kararlar söz konusu olacağından, muhalefet kanadında bazı kayıplar, itibar zedelenmeleri, görevden vazgeçme durumları olabilir.

Burcu Orhan Hullu Burcu Orhan Hullu

Temmuz Gökyüzü Rehberi 

2 Temmuz 16:00’da Merkür’ün Aslan burcuna geçişiyle birlikte Temmuz ayına gösterişli bir giriş yapıyoruz. İletişim tarzımız dramatik ve etkileyici olacağından konuşmalarımız ve yazılarımızda dikkat çekmeyi seveceğiz.

Orijinal ve güçlü fikirlerimizi ortaya koymaktan çekinmeyeceğiz. Konuşmalarımıza güven hakim olacak ve düşüncelerimizi korkusuzca ifade edeceğiz. Liderlik ve ikna kabiliyetimiz de bu dönem yükselecek. Karşımızdaki kişilerden saygı ve takdir görmek isteyeceğiz. Ama abartmaya yatkın olacağımız için de bazen olayları ve durumları abartılı ve dramatik bir şekilde karşımızdaki kişilere aktarabiliriz. Yine de iletişimimiz sıcak, enerjik ilerleyeceğinden yaratıcı fikirlerimiz izle çevremizdeki kişilere kolaylıkla etkimiz altına alacağız.

6 Temmuz'da yengeç burcunda bir yeni ay gerçekleşecek. Aile, yuva, vatanımızla ilgili konular öne çıkacak. Bu konularda daha hassas ve tutkulu davranmamız mümkün. Hatta bu konularla ilgili takıntılarımız bu dönem yüzeye çıkabilir ülkemizde ise muhalefetle ilgili önemli kararlar söz konusu olacağından, muhalefet kanadında bazı kayıplar, itibar zedelenmeleri, görevden vazgeçme durumları olabilir.

Özellikle kadınlarla ilgili hatta kadınları koruyan yasaların konuşulması söz konusu olabilir. Merkür’ün  aslan burcuna  geçişiyle kendi maddi kaynaklarımızla, borç ve vergilerimizle  ilgili yeni kararları bu dönem daha fazla konuşacağız.

11 Temmuz’da Venüs de aslan burcuna geçiş yapacak. Aşk ve ilişkilerimizde daha tutkulu, gösterişli ve cömert davranacağız. Kendimize daha çekici ve karizmatik hissedeceğiz. Güzelliğimiz de bu dönem daha önemli hale gelecek. Sanatsal ve yaratıcı yönümüz aynı ölçüde artacak. Modaya, estetiğe daha fazla ilgi duyacağız. Topluluklar arasında daha fazla bulunmak isteyeceğiz. Ama Venüs aslan burcundayken lükse ve konfora düşkünlüğümüz de artacak. Gölge yanı ise duygularımızı ifade ederken daha abartılı bir tutum takılabiliriz. Sonuçta Venüs aslanda aşk, güzellik, yaratıcılık konularında güçlü ve etkili enerjiler hayatımıza dahil olacak.

15 Temmuz’da ise Mars ve Uranüs'ün 26 derece boğa burcunda kavuşuma Algol sabit yıldızının da bu kavuşuma dahil olmasıyla dikkat çekici bir zaman dilimine geçiyoruz. Nükleer kazalara, Yaşanabilecek sorunlara, öngörülemez olaylara patlama risklerine, askeri hava operasyonlara işaret eden bu kavuşum Riskli bir zaman dilimine işaret ediyor. Havanın da ani değişimleri bu dönem söz konusu olabilir. Kitlesel olarak insanları etkileyen olaylar ortaya çıkabilir. Türkiye'nin haritasını incelediğimde müttefiklerimizle ilgili ani olaylar, askeri girişimler arkamızdan dönen olaylarla ilişkini olduğunu söyleyebilirim. Topraklarla ilgili de olumsuz durumlar ortaya çıkabilir! Maalesef bu kavuşumun doğal afetler açısından da risk barındırdığını söyleyebilirim. Finansal anlamda ise; özellikle borsa için bu kavuşum alım fırsatlarını da önümüze çıkarabilir.

21 Temmuz’da ise Oğlak burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Bu dolunaya Pluton’un da eşlik etmesi ve krizli bir derece olan  29 derecede gerçekleşmesiyle hayatımızda bizleri dönüştürecek olayların ortaya çıkartabilir. Daha önce gerçekleştiremediğimiz bitiremediğimiz olayların tamamlanmasına şahit olacağız. Türkiye'nin ikinci ve sekizinci evini etkilemesiyle yani varlıklar, maddi kaynaklarımız borçlarımız, ödemelerimiz ile ilgili krizleri görünür hale getirebilir.  Temmuz ayında da konumuz ekonomi olacağı gibi içinde bulunduğumuz ekonomik sistemin zorlanmasına bizleri de zorlamasına şahit olacağız.

22 Temmuz’da Güneş aslan burcuna geçiş yapıyor. Güneşin güçlü olduğu bir yerleşimde olmasıyla bu dönem kendimizden daha emin ve kararlı davranıp hedefimize yönelebiliriz.

26 Temmuz da ise Merkür başak burcuna geçiş yapıyor, 5 Ağustos’a kadar iletişimin güçlü ilerleyeceği doğru fikirlere sahip olacağımız bir zamana geçiş yapıyoruz. Kendimizi de güçlü ifade edeceğimiz bu dönemde tek sorun fazla mükemmeliyetçi ve eleştirel olan bakış açımızla çevremizdeki kişileri zorlayabiliriz.

Temmuz Ayında Burçları Neler Bekliyor?

KOÇ :  Evinizi, yuvanızı, ailenizi ilgilendiren konularda yeni kararlar verebilirsiniz. Lütfen özellikle bu konularla ilgili takıntılarınızın hayatınızı olumsuz etkilemesine izin vermeyin. Yine bu dönem eviniz adına daha fazla harcama yapma potansiyeli ve bazı eşyalarınızı yenileme durumu söz konusu olabilir. Ay sonuna doğru topluluklar içerisinde daha görünür olup sosyalleşip daha fazla dışarda zaman geçirebilirsiniz. Yakın çevrenizle iletişiminiz sıcak ve etkili olmasıyla birlikte yaşamdan daha keyif alır hale geleceksiniz.

BOĞA: Yakın çevreniz, dostlarınız ile birlikte yeni oluşumlara karar verebilirsiniz. Bu ay boyunca maddi bakımdan kendinizi şanslı hissedeceksiniz. Yolculuklar planlayabilir, yeni bir uzmanlık akademik kariyere karar verebilirsiniz. Dostlarınızla bir arada olup kendinizi daha keyifli ve mutlu hissedebilirsiniz. Bu dönem evinizle ilgili bazı kararlar vermeniz gerekebilir. Sağlıksal anlamda bu dönem bel bölgenize daha özen göstermeniz gerekebilir. Hareket ederken yavaş ve dikkatli olmaya özen gösterin. Sağlıksal sorunlarınıza çözüm bulmak adına tedavi düşünebilirsiniz.

İKİZLER: jüpiter'in ikizler burcunda seyahat etmesiyle birlikte şansı bereketi bolluğu büyümeyi yakalayacak olan sizler için bu dönem oldukça keyifli geçecek. Varlıklarınızı büyütmek adına yeni bir yatırım kararı alabilirsiniz, maddi anlamda güzel etkiler alıyorsunuz. Kısa yolculuklar yapabilir, arkadaşlarınızla tatil planlayabilirsiniz. Aşk hayatınızda bazı zorlayıcı durumların canınızı sıkmasına izin vermeyin. Kendinizi kariyer ve iş konularında baskı altında hissedebilirsiniz. Fakat çevreniz ya da gireceğiniz yakın çevreyle güzel destekler   yakalayacaksınız.

YENGEÇ: güneşin burcunuza geçmesiyle birlikte gücünüz, özgüveniniz , canlılığınız  geri geliyor. Kendinize daha güzel ve çekici hissedeceğiniz Temmuz ayında maddi olarak sizi memnun edecek bir anlaşma ya da sözleşme gündeme gelebilir. Uzak yerlere seyahat ya da iş değil alakalı gündeminiz varsa bu konularda Satürn retrosu suyla birlikte bazı pürüzler problemler ortaya çıkıp canınızı sıkabilir. Ama kariyerinizi ilgilendiren bir konuda güzel bir gelişme tekrar keyfinizi yerine getirecek. Sadece dostlarınızla sözlü tartışmalardan uzak durmanız gereken bir süreçtesiniz buna dikkat edin.

ASLAN: kendinizi daha kararlı hissedip bazı konuları neticeye ulaştırmak üzere harekete geçebilirsiniz. Kısa yolculuklar ve yakın çevrenizle ilgili problemlere bu dönem dikkat edin iş ve sağlığınızı ilgilendiren konularda birtakım dönüşümler yaşanabilir. Toplumsal imajınız ve kariyerinizi ilgilendiren konularda ise bu dönem daha fazla mücadele etmeniz gerekebilir. Bilinçaltınızda kalan yapmak istediğiniz ama bu zamana kadar yapamadığınız isteklerinizle alakalı da harekete geçeceğiniz bu ay sadece sağlıksal olarak kendinize daha fazla özen göstermeniz gereken bir dönemde olduğunuzu unutmayın.

BAŞAK: Ay sonuna doğru özellikle oğlak dolunayı ile birlikte çocuklar ,aşk konularında bir tamamlanma yaşayabilirsiniz. Fakat dostlarınızla yakın çevrenizle bir araya gelip yeni projeler başlatabilir kendinize iş konusunda yepyeni bir sayfa açabilirsiniz. Bu projelere yakın çevrenizin katkısı büyük olacak. Bu dönem takıntı ve endişelerinizi kontrol altında tutmanız önemli. İkili ilişkiler ve ortaklıklar konusunda pürüzler ve ortaya çıkan sorunların sizi aşağı çekmesine izin vermemelisiniz. Yurt dışı bağlantılı konularda da eskisine göre daha fazla mücadele edip efor harcamanız gerekebilir.

TERAZİ: Ay sonunda oğlak dolunay ile birlikte evinize ve yuvanızı ilgilendiren konularda bir tamamlanma, nihai karar durumları yaşanabilir. Temmuzun başında ise yengeç yeniayı  ile birlikte size işinizi ilgilendiren konularla ilgili yeni oluşumlar sizlere heyecanlandırıp motivasyonunuzu yükseltecek olayların başında geliyor. Yakın dostlarınızda kariyerinize destek olacağı gibi onlarla ortak girişimler başlatabilirsiniz. Sağlıksal konularda çözüm için bazı kararlar verip operasyon, ameliyat gibi durumlar adına harekete geçebilirsiniz.

AKREP: Temmuz başı yakın dostlarınızla ilgili yeni kararlar vermek durumunda kalabilirsiniz, bazılarını elemek durumunda kalabilirsiniz.. İletişiminiz bu ay hızlanıyor. İkili ilişkiler, evlilik, ortaklıklarda aniden ortaya çıkan durumlara sinirlenip daha fazla mücadele etme durumunuz oluşabilir. İçinize sinmeyen bir konuyu düzeltmek üzere harekete geçeceksiniz. Fakat kazançların içten gelen gelirlerin artmasıyla kafanızda olan bazı planlarınızı hayata geçirebileceksiniz. İşle alakalı güzel imzalar, sözleşmeler sizleri mutlu edebilir. Uzak bir rotaya seyahat planlayabilirsiniz.

YAY: Maddi konularda şansınız dönüyor. Kazançlarının artması ve Uzun zamandır beklediğiniz bir konuda nihai sonuca ulaşmanız bu ay sizleri mutlu edecek. Sürpriz kazançlar da söz konusu olacağı için yeni yatırımları düşünebilirsiniz. Var olan  projelerinizin de keyifli ilerleyeceği Temmuz ayında hem iş hem de maddi kaynaklarınız açısından şanslı bir dönemde olmanızla birlikte motivasyonunuz, enerjiniz yükseliyor. Yurt dışı, yabancılar, eğitim, akademik konularla ilgili beklediğiniz haberler varsa gelebilir ,  duyacağınız güzel gelişmeler sizleri mutlu edebilir.

OĞLAK: Aşk hayatınız, ilişkilerinizle ilgili mücadele edebilir ve  ani kararlar alabilirsiniz.Temmuz ayında hayatınızın iplerini elinize alabilirsiniz. Bu dönem gücünüz ve kararlılığınız sayesinde önünüze çıkan maddiyatla ilgili sorunları kolaylıkla çözüme ulaştıracağınız gibi ortak bir işe evet demeniz de söz konusu olabilir. Önceden devam eden proje ya da işle alakalı bir durumda vereceğiniz kararla ilgili bir sonlanma yaşanabilir ya da verdiğiniz kararın sonucuyla yüzleşebilirsiniz. Her koşulda işinizle ilgili gelişmeler ve büyüme  sizleri mutlu edecek.

KOVA: Bu ay gücünüz ve sağlam kararlarınızda birlikte bazı konularla ilgili vermeniz gereken kararları verip harekete geçebileceksiniz. İşle ilgili konularda bereketli bir dönemdesiniz. İşlerinizi büyütebilir günlük rutininizi daha iyi hale getirebilirsiniz. Aile içinde bu dönem bir takım  huzursuzluklar tartışmalar  söz konusu olabileceğinden karşınızdaki kişilere ani tepkiler vermekten kaçının. Dolunay 12 evinizde olacağı için kadersel  bazı gelişmeler ve kontrolünüz dışında gelişen olaylar ortaya çıkıp  bazı konularda  tamamlanma yaşamanızı sağlayabilir.

BALIK: Bu dönem yakın çevreniz, kardeş ve kuzenlerinizle ilgili sizinle ilgisi olmayan ani durumlar ortaya çıkabilir. Tartışmalardan kaçınmanız, tepkilerinizi abartmamanız gerekiyor. İş ile  ilgili bir durum, teklif ortaya çıkabileceği gibi yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz bu iş teklifine olumlu bakabilirsiniz. Bu dönem maddi konularda gelirlerinin artacağı gibi, ihtiyacı olanlara da yardım etmeniz, desteklemeniz söz konusu olabilir. Ayrıca balıkların aşk hayatı hareketleniyor. Bu durum sizlerin keyfini yerine getireceği gibi iş ve aşk konularında  yoğunluğa neden olabilir.