Ali Yerlikaya’yı kimler görevden aldırmak istiyor?

Ali Yerlikaya'yı görevden aldırmak isteyenler yalnızca göz açtırmadığı suç örgütleri ve işbirlikçileri siyasiler değil aynı zamanda Türkiye'nin düşmanları.

Çağrı Çetin Çağrı Çetin

Türkiye, 2021'de Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafındar gri listeye alındı.

Sonrasında; Türkiye dış yatırım çekme sürecinde uluslararası otoriteler, kredi kuruluşları ve yatırımcılar nezdinde itibar kaybına uğradı.

Zaten hukuk güvenliğinin giderek kaybolduğu Türkiye'de ekonomik çöküntü başladı.

Zaten hukuk güvenliğinin giderek kaybolduğu Türkiye'den yatırımcı kaçtı.

Türkiye, girdiği darboğazdan çıkabilmek amacıyla FATF kıskacından çıkarak yabancı yatırım çekebilmek için Ali Yerlikaya'ya, kara para, uyuşturucu ve çetelerle mücadele görevi verdi.

Ali Yerlikaya toplumun herkesiminden aldığı destek ile Türkiye'yi gri listeden çıkartmak için dev adımlar attı.

Yüzlerce çeteyi, uyuşturucu baronunu, kara para aklayıcısını adalete teslim etti.

Ali Yerlikaya'nın, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın imdadına yetişen bu örnek suçla mücadelesi Türkiye'yi gri listeye hapsetmek isteyen Türkiye Düşmanları tarafından rahatsızlıkla karşılandı.

Şimdi Ali Yerlikaya görevden aldırılmak isteniliyor.

Çünkü istenilen Türkiye gri listeden hiç çıkamasın!

Bunu isteyenler ise Ali Yerlikaya'yı görevden aldırmak için AKP'ye, darbe formülü icadıyla tuzak kurdu!

Oysa Ali Yerlikaya'nın görevden alınması, Türkiye'nin Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Güçlü'nün (FATF) çıkmak üzere olduğu Gri Listeye hapsolmasını sağlayacak.

Ali Yerlikaya görevden alınacak olursa hiç kuşkusuz bunun Türkiye açısından çok ciddi, olumsuz ekonomik etkileri de olacak.

Ali Yerlikaya'yı görevden aldırmak isteyenler yalnızca göz açtırmadığı suç örgütleri ve işbirlikçileri siyasiler değil aynı zamanda Türkiye'nin düşmanları.

Son Yazıları Tüm Yazıları