Eylül ayında hangi liderin ciddi hastalığı nüksedecek? Eylül'de hangi burçları neler bekliyor?

Yine Eylül ayı dünya liderlerinin zorlanmalarına, sağlıksal anlamda bazı problemlerine işaret etmekte. Dünyada bir liderin hastalığını konuşabiliriz, bu hastalık kendisinde tekrar nüks edebilir ya da kişiyi zorlayabilir. Hatta bu ay sulardan bulaşan hastalıklarda artış yaşanabileceğini de hatırlatmakta fayda var.

Burcu Orhan Hullu Burcu Orhan Hullu

EYLÜL AYI GÖKYÜZÜ REHBERİ 

1 Eylül’e Ay Aslan burcunda giriş yapıyoruz. Uranüs ise bugün Boğa burcunda geri hareketini başlatıyor.  Uranüs Retrosu 30 Ocağa dek sürecek. Türkiye açısından müttefiklerimizle ilişkilerimizde beklenmedik olaylar yaşatabileceği gibi krizler patlak verebilir. Yasalarla ilgilide bu dönem aralığında bir takım problemler söz konusu olabilir. Ülkelerle aramızdaki süregelen bazı anlaşmalar tekrar gündeme gelip sorgulanmasına neden olabilir.

Yine Eylül ayı dünya liderlerinin zorlanmalarına, sağlıksal anlamda bazı problemlerine işaret etmekte. Dünyada bir liderin hastalığını konuşabiliriz, bu hastalık kendisinde tekrar nüks edebilir ya da kişiyi zorlayabilir. Hatta bu ay sulardan bulaşan hastalıklarda artış yaşanabileceğini de hatırlatmakta fayda var. En çok suları,  seli, sulardan gelecek zararları konuşuyor olacağız. Ekonomi ve piyasalarda durgunluk bu ay daha görünür olacaktır. İnsanlarda depresyon , kaygı ve  psikolojik rahatsızlıkların tavan yapacağı Eylül ayında mental olarak kendimize daha hassas yaklaşmamız gereken bir zaman diliminde olacağız.

 Merkür  ve Uranüs’ün sert açıları etkisiyle fırtınalar, yıldırımlar, elektrikli hava koşulları dünyada daha fazla yaşanabilir.

3 Eylül’de 11 derece Başak burcunda bir yeni ay yaşanacak. Jüpiter ve Satürn kareli bu yeni ayda ekonomik anlamda zorlayıcı koşulları önümüze seriyor. Borsada beklenmedik düşüşlerin yaşanabileceği gibi işsizlikte bu dönem yükselebilir. İflaslar yine gündemimize oturabilir, maalesef ekonomik anlamda önümüzde çok kolay bir süreç olmayacak. Aynı zamanda bu dönem Mars ve Neptün zorlayıcı açısı gökyüzüne hakim olacağından kargaşa, yasa dışı işler, komplolar olası.. Türkiye’nin ayını tetiklemesiyle birlikte gizli düşmanlar, karışıklıklar, nereden geldiği, yapanın belli olmadığı  olaylar vuku bulabilir. Suikastlara davetiye çıkaran bu zorlu açı etkisiyle dünyada yaşanacak olayları  gündemimize taşıyabilir.

4 Eylül’de ise artık Mars yengeç burcuna geçiş yapıyor, insanların tepkilerini kolaylıkla ortaya koyma zamanı.. Aynı zamanda askeri konular  hız kazanıp kargaşaya sebebiyet vermesini de işaret etmekte. Savaş konusunda ülkeler arasında gerilim Eylül ayında tırmanışa geçebilir. Mars’ın 6 Eylül’de sınır dışı hareketi sebebiyle insanların öfkelerini kontrol etmesi daha güç olabilir! Yine kaza,  yaralanma, savaş riskinin en yoğun olduğu bu zaman aralığında daha yavaş ve temkinli hareket etmeli ve öfkemiz hakim olmalıyız. İstanbul'un da eski alimlere göre yengeç burcu şehirler arasında sayılmasıyla birlikte Mars yengeç geçişi olumsuz olayları tetikleyebilir.

8 Eylül planlarımızı uygulamaya koymak isteyebileceğimiz bir gün fakat; bürokratik engellere yaşanabilecek olumsuzluklara ,ani beklenmedik olaylara karşı da temkinli olmamız gereken bir  günde olduğumuzu unutmamalıyız.

9 Eylül duygu ve düşünceler birbiriyle çelişebileceği gibi  karşımızdaki kişilerle anlaşmak çok kolay olmayacak. İlişkilerde ise 9 -12 Eylül arasında şanslı etkilere sahip olacağız. Ayrıca bugün Merkür Başak burcuna geçiş yapıyor. Zihnimizin iyi çalışacağı, pratik çözümler bulmakta usta olacağımız, kendimizi doğru ifade edeceğimiz bir dönem bizleri bekliyor. Zihnimiz ayrıntılarla meşgul olurken en karmaşık problemleri rahatlıkla ele alabileceğiz. 

12 Eylül fiziksel sağlığa, kemiklere mide ve göğüs bölgesine dikkat edilmesi gereken bir gün hızlı hareket etmekten kaçının.

 13 Eylül talep ve başvurular açısından verimli bir gün değerlendirebiliriz.

15 Eylül maddi konularda oldukça şanslı bir gün. Yatırımları değerlendirmek adına harekete geçebilirsiniz yeni bir eğitime başlamak, seyahatler için olumlu bir gün.

16 Eylül  Venüs- Satürn arasındaki gerilimli açı etkisi depresif bir ruh halini açığa çıkartabilir olayların negatif yönlerine daha çok takılabiliriz. İlişkiler açısından birtakım pürüzler ,engeller yaşanabilir.

18 Eylül sabah 05.34 saatinde 25 derece Balık burcunda bir Ay Tutulması yaşayacağız. Bu tutulma Avrupa, Batı Asya ,Avustralya, Güneybatı Rusya, Türkiye ve Afrika’yı daha çok etkileyecek. Türkiye açısından ise hükümet ve muhalefet arasındaki krizi daha görünür yapacak. Güney ayda düğümü de Türkiye’nin Marsıyla kavuşumda ilerleyeceği bugünlerde muhalefet kanadında görevden vazgeçişlere, zorlanmalara, itibar kayıplarına neden olabilir. Yine bu dönem Mars’ın Türkiye haritasının birinci evinde transit etmesiyle insanların daha agresif ve saldırgan davranışlarının olacağını söyleyebilirim.Transit Venüs’ün Türkiye haritasındaki Satürn ile kavuşumu ünlü kişilerin ,sanatçıların ,sporcuların açısından zorlu bir döneme işaret ediyor. 

Maddi konularda da zorlu etkiler barındıran bu kavuşum eğlence, konfor, lüks yerine daha çok zihnin geçim mücadelesine kayacağını da bizlere hatırlatıyor. Ayrıca bu dönem ünlü kişilerin vefat haberlerini alabiliriz. Bu tutulmanın hemen yanında aktif olan Retro Neptün ise önümüzü görmekte bizleri zorlayacak ve belirsizliklere neden olacak. Din ve inançlarla ilgili dünyada bazı zorlu sınavlar da söz konusu olabilir, dünyada örgütleşen tarikatlar daha çok gözler önüne serilebilir. Sel ve denizlerde sorunları da açığa çıkacak Retro Neptün etkisiyle. Sularla ilgili sorunlar bu dönem daha fazla konuşulabilir. Halkın psikolojik sorunları artabilir, kişilerin gerçeklerden kaçışı söz konusu olabilir.

19 Eylül fiziksel ve ruhsal sağlığa dikkat edilmesi gereken bir gün. Kafa ve yüz bölgesi hassas olacağı için baş ağrıları, migren sorunları tetiklenebilir.

21 Eylül kafamızdan geçenleri karşı tarafa aktarmak açısından iyi bir gün ,önemli konuşmaları ve yazışmalarımızı gerçekleştirebiliriz. İlişkiler açısından ise zorlayıcı bir gün manipülasyonlara, egosal çekişmelere açık bir günde olduğumuzu unutmamalıyız. 

22 Eylül; ikili ilişkiler, talep ve başvurular açısından verimli bir gün. Sadece sabah saatleri ani ve beklenmedik olaylar karşısından büyük ve keskin tepkiler vermekten kaçınmalısınız. Aynı zamanda bugün Güneş Terazi burcuna geçiş yapıyor. Sonbahar Mevsim giriş haritasını açtığımızda ve etkilerini incelediğimizde daha fazla çalışmak ve üretmek zorunda kalacağımız biraz zorlanacağımız üç aylık bir periyodu bizlere gösteriyor. Bu  dönem daha fazla evde vakit geçirebiliriz. Marsın düşük bir evde yerleşmesi nedeniyle halkın sağlıksal anlamda zorlanmasına  ruh halindeki dalgalanmalara, davranışlarına gerginlik ve sinirin hakim olacağını söylemek yanlış olmaz.. Yine vergi ve ödemeler bu üç aylık süreçte ön planda olacak. Yöneticiler, liderlerle ilgili güç kayıpları yaşanabilir. Ani hava değişimleri, su baskınları, elektrikli havalar, fırtına sıkça konuşacağımız konuların başında yer alabilir. Hava olaylarının yıkıcı boyutta etki yaratması da mümkün.. Eğitim, iletişim, turizm, taşımacılık sektörü bu dönem olumsuz etki alıyor. Hatta bu konularla ilgili ekstra vergilerde  söz konusu olabilir. Hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar ve bununla ilgili haberler önümüze düşebilir. Çiftçiler, tarım ve hayvancılıkla ilgili olumlu haberler duyabiliriz. Gençleri ve çocukları ilgilendiren konularda güzel gelişmeler yaşanabilir. Spor, sanatla ilgili bir takım haberlere sevinebiliriz. Teknolojik gelişmeler sayesinde günlük hayatımızı kolaylaştıran yenilikler icat edilebilir. Hatta gayrimenkul fiyatlarında bu dönem düşüş yaşanabilir. 

23 Eylül sabah 05:37 de ilişkiler gezegeni Venüs zarar gördüğü Akrep burcuna geçiş yapıyor. İlişkilerde tutku öne çıksa da sahiplenme ve kıskançlık duyguları yoğun çalışacağı için aşk ve nefreti bu dönem ilişkilerde çok güçlü yaşayabilirsiniz. Duygular derin ve yoğun olacağı için ilişkilerde dönüşümler kaçınılmaz olabilir.

26 Eylül’de iletişim gezegeni Merkür Terazi burcunda transit etmeye başlayacak. Uzlaşmacı ve nazik bir iletişim tarzı benimseyeceğiz. Karşımızdaki kişileri kırmadan, kibar bir üslupla kendimizi ifade edebileceğiz. Merkür Terazinin en belirgin özelliği tartışmalardan kaçınan çoğu zamanda kendi fikrini söylemek yerine uyumsuzluk olmaması adına karşısındaki kişinin fikrini kabul eden tarafı bu dönem iletişimimizde daha fazla ön plana  çıkacak.

Önümüzde aşmamız gereken zorlu bir süreç olsa bile dayanıklılığımız ve pratik zekamızla birlikte tüm bu olumsuzlukları atlatıp yaşamımızdan keyif alma yoluna gideceğiz. Güzel konulardan bahsetmek için şimdi Eylül ayı burç yorumlarından bahsedelim. 

KOÇ: Eylül ayında ikili ilişkileriniz hız kazanacak. Yeni bir ilişkiye başlayabilir ya da ilişkinizde sizleri heyecanlandıracak bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. İş hayatınız, sağlığınız, evcil hayvan hayvanınızla ilgili yeni bir karar verebilirsiniz. Günlük rutininizi daha iyi hale getirmek adına adım atabilirsiniz. 4 Eylül’e kadar yakın çevrenizle aranızda oluşabilecek gerginliklerden, tartışmalardan uzak durun.18 Eylül Ay Tutulması sizin kontrolünüz altında olmayan durumları ortaya çıkartabilir. Arkanızdan çevrilen oyunlarla yüzleşebilirsiniz. Bu dönem bilinçaltındaki korkularınızda yüzeye çıkabilir. Eylül ayı boyunca hayatınızı riske atabilecek davranışlardan uzak durun. Finansal anlamda ise harcamalarınızı kontrol altında tutmanız gereken bir ayda olduğunuzu unutmamalısınız.

BOĞA: Eylül başında aşk hayatınızla ilgili yeni kararlarınız dikkat çekecek. Çocuğunuz, hobileriniz, size keyif veren aktiviteleriniz açısından şanslı etkiler altındasınız. Eğer bekarsanız yeniay etkisiyle yeni bir ilişkiye yelken açabilirsiniz, size yoğun  ilgisi olan bir kişiye evet demeniz mümkün. Bir hobiniz, sevdiğiniz bir aktiviteye daha çok zaman ayırmanız bu dönem mümkün gözüküyor. Para ve maddi  daha fazla efor harcamanız söz konusu olabilir. 4 Eylül sonrası yakın çevre, kardeş ve kuzenlerle iletişiminiz çok rahat ilerlemeyebilir. İletişimde agresif bir tutum sergileyebilirsiniz. Trafikte bu dönem daha dikkatli olun. 18 Eylül Ay Tutulması ise sizlere yeni bir çevrenin kapılarını açabilir. Dostlarınız arasında gelişen olaylar sizlerin kontrolü dışında ilerleyeceğinden bir takım problemlerle uğraşmanız gerekebilir.

İKİZLER: Eviniz , yuvanız, yaşadığınız yerle ilgili vereceğiniz yeni kararlar hayatınızda değişikliklere sebep olabilir. Kendinizle ilgili daha fazla efor harcayacağınız bu dönemde ay başında ilişkiler alanında yasacağınız güzel gelişmeler keyfinizi yerine getirecek gibi duruyor. Taşınma ve yer değişikliği ana gündeminiz olsa da bu dönem para konularına daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor. Öngörmediğiniz harcamalar, ani para çıkışları sizleri zorlayabilir. Ay sonu iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda önemli gelişmeler yaşanabilir. Anneniz ve onun sağlığı ile ilgili konularda inisiyatif alabilirsiniz .Bazılarınız ailenizin sorumluluğunu üstlenebilirsiniz. Ay sonu olumlu etkilerle birlikte daha rahat ve keyifli hissedeceğiniz için soluklanma fırsatı bulabileceksiniz. Bu dönem sizlere iyi gelecek aktivitelere, spora yönelebilirsiniz. 

YENGEÇ: iletişiminizi ve yakın çevrenizi ilgilendiren yeniayla birlikte bu konularda yeni  kararlar verip adımlar atabileceksiniz. İletişiminizi güçlü kullanacağınız bu ay kısa bir yolculuk kararı da verebilirsiniz. 4 Eylül itibariyle Mars yengeç geçişiyle birlikte fiziksel enerjiniz yükseliyor. Sadece öfkenizi iyi yönetmeye çalışın. Spora başlamak yürüyüşler güzel bir seçenek olabilir. Para konularında Ve ödemelerinizde ilgili yeni bir kaynak yaratmaya çalışabilirsiniz.18 Eylül Ay tutulması seyahat ,eğitim,  uzmanlığınız, inançlarınızla alakalı bazı konularda kaosa sebebiyet verebilir. Hukuksal bir durumla mücadele etmeniz gerekebilir. Ay sonu kendinizi yakın çevre ve kardeşleriniz arasında daha keyifli ve neşeli hissedebileceksiniz.

ASLAN : Sözleşme ve anlaşmaların hız kazanacağı bu ay, maddi konularda yeni adımlar atıp varlıklarınızı çoğaltma ve yeni yatırımlara karar verme döneminde olacaksınız. Yeni ay sizlere olumlu etkiler getirecek. Sadece arkadaşlarınız ve sosyal çevrenizle gerilimler yaşamanız ve bu yaşanacak olayların psikolojinizi olumsuz etkilemesi söz konusu olabilir. Risk almaktan maddi anlamda bu ay kaçınmanız gerekiyor. Arkanızdan bazı konularda olumsuz konuşan kişiler ya da düşmanca tavır sergileyenler olabilir. Alacak verecek konusunda da bazı pürüzler yaşayabilirsiniz. Ay sonuna doğru tutulma etkisiyle ödemeler vergi ve ceza ortak kazançlar alanında bazı zorlanmalar söz konusu olabilir. Bu zaman aralığında sağlığınıza da gereken hassasiyeti göstermelisiniz. Ay sonu ise yakın çevrenizle ilişkileriniz düzelip keyfinizi yerine getirecek.

BAŞAK: Sizlerin paylayacağı bu Eylül ayında fiziksel ve ruhsal olarak kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Kendinizle ilgili güçlü kararlar vermeniz mümkün. 3 Eylül’de hayatınızla ilgili vereceğiniz yeni kararları uygulamaya koymak isteyeceksiniz fakat; ay ortası bu konularda harekete geçmeniz için  daha doğru zamanda olacaksınız. Mars'ın yengeç burcu transiti sosyal çevrenizle ilişkilerinizi hızlandırabilir. Fakat arkadaşlarınızdan bazıları ile aranızda problemler ve çıkması olası tartışmalar yüzünden kendinize bu çevreden uzaklaştırabilirsiniz. 18 Eylül tutulması ikili ilişkiler, ortaklıklar alanında bazı pürüzleri, sorunları ortaya çıkartabilir. Fedakar ve yapıcı  yönünüzle birlikte bu sıkıntıları çözüp emin adımlarla ilerleyebileceksiniz. Ay sonu maddi konularda güzel adımlar atıp sizleri daha da güçlendirecek kararlar verip yeni anlaşmalar yapabilirsiniz.

TERAZİ: Kendinizi daha çekici hissedeceğiniz ve topluluklar içinde fark edileceğiniz bu ay dış görünüşünüze daha iyi bir hale getirmek isteyip imajınızı yenileyebilirsiniz. Genel olarak ay sonuna kadar kişisel zevklerinize ağırlık vermek isteyebilirsiniz. 3 Eylül’de yeni ayla birlikte bilinçaltınızda kalan konuları çözümlemek adına harekete geçeceksiniz, sağlıksal anlamda da kendinize daha fazla özen göstermeniz gerekiyor çünkü; bağışıklığınızı bu dönem düşük olabilir. Marsın yengeç burcuna geçiş yapmasıyla kariyerinizi,  işinizi ilgilendiren konularda daha fazla efor harcamanız gerekebilir, kendinizi ispatlamak adına mücadele edebilirsiniz. 18 eylül ay tutulması sağlık, iş, günlük rutininizde ilgili bazı kaoslara sebebiyet verebilir. Bu konularda değişiklikler yaşanabilir! Ay sonu ise para konularında daha şanslı etkiler altında olacağınız için varlıklarınızın ve gelirlerinizin  artmasıyla daha rahat bir nefes alabileceksiniz.

AKREP: Yeniay ile  birlikte dostlarınızla ilgili yeni kararlar verebilir, farklı bir sosyal çevreye adım atabilirsiniz. Mars'ın yengeç burcuna geçişiyle birlikte seyahat, eğitim, uluslararası konularla, uzmanlığınızla ilgili daha fazla efor harcamanız gerekebilir. 18 Eylül ay tutulması aşk hayatınızda gerçekleşecek. Aşk hayatınız çocuklarınızla ilgili bazı kaoslarla sorunlarla yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz. Hayatınızdaki insanların bazı davranışlarını daha fazla takılıp üzülebilirsiniz. Olumsuzu gören tarafınız daha baskın olacağından bu dönem bu yönünüzü törpülemeniz gerekiyor. Ay sonu ise dostlarınız, arkadaşlarınızla iyi ilişkileriniz öne çıkıyor. Yine  bu ay aklınızdan geçenleri  herkesle paylaşmaktan kaçınıp fikirlerinizi kendinize saklayacağınız bir süreç yaşayacaksınız.

YAY: Yeniayla birlikte iş  ve kariyer konularına ağırlık vereceksin. Güzel değişimler, yeni kararlar sizler için bu ay mümkün. Ay başında evlilik ortaklık ilişkiler alanında gerilimler yaşayabilirsiniz. Bu konularla ilgili ortaya çıkan bazı sorunları çözmeniz gerekebilir. İşle ilgili atacağınız adımlar bu aya damgasını vurabilir. Hayatınızda yapmanız gereken konuların farkına varıp değiştirmek için mücadele edebilirsiniz. Sosyal hayatınızda hareketli olacağı Eylül ayında arkadaşlarınızdan güzel sürprizler alabilirsiniz. Marsın yengeç burcuna geçmesiyle ortak gelirler, ödemeler konusunda daha fazla efor harcamanız gerekebilir. 18 Eylül ay tutulması evle ilgili yaşanacak sorunlara bir gül belki yer değişikliğinin zorunlu hale gelmesine neden olabilir. Bazı konularda kararsızlık yaşayabilirsiniz. Evde tesisat, su sorunları oluşabilir dikkat! Ay sonu gelirler artacağı gibi paranızı biriktirme yoluna gidebilirsiniz. 

OĞLAK: Yeniayla birlikte uzak yerler, uluslararası konular, yabancılar, hukuksal davalarla ilgili önemli kararlar söz konusu olabilir. Uzak bir rotaya gitmeye karar verebilirsiniz. Ayrıca yabancılarla yeni bir iş adımı atabilirsiniz. Yine de iş konularında dikkatli adım atmanız gereken bir aydasınız. Mars'ın yengeç burcuna geçmesiyle birlikte ikili ilişkiler, ortaklıklar, evlilik konularında daha fazla efor harcamanız gerekebilir. Bu konularla ilgili çatışma ve gerginlikten uzak durmanız sizlerin lehine olacaktır. 18 Eylül ay tutulması yakın çevre kardeşler iletişim alanında bazı krizlere sebebiyet verebilir. Soğuk kanlı davranıp olayları çözüme kavuşturabilirsiniz. Ay sonuna doğru yurt dışı, eğitim, yabancılarla iş  konuları hayatınızda hızlanıyor. Aynı zamanda işle ilgili kalbinizden geçen bir kararı uygulamaya sokabilirsiniz.

KOVA: Gelirlerinizin arttığı Eylül ayında borç -alacak konularında yeni kararlar verip uygulamaya koyabilirsiniz. Borç kredi ödeme konusunda önemli gelişmeler kaydetmenize birlikte üzerinizdeki yüklerin bir kısmından kurtulabileceksiniz. Aşk, çocuklar konusunda ise daha fazla mücadele etmeniz gerekebilir. Aynı zamanda elinize geçen maddi bir varlığı gereksiz yere harcama potansiyelinizin yüksek olması sebebiyle maddi konularda daha disiplinli olmanız gerekiyor. Mars'ın yengeç transitiyle birlikte sağlıksal anlamda kendinize daha fazla dikkat etmelisiniz. Özellikle yediklerinize dikkat edin. Bedeninize, midenize iyi gelmeyen yiyeceklere karşı daha hassas olmanız gereken bir süreçtesiniz. 18 Eylül ay tutulması ise yine para konularıyla ilgili birtakım krizlere neden olabilir. Bazı eski alışkanlıklarınızın, parayla ilgili tutumlarınızın değişmesi gerektiğinin işaretlerini alabilirsiniz. Bu durumla yüzleşip krizi fırsata çevirebileceksiniz.

BALIK: Yeniayla birlikte ikili ilişkilerinizde ve  sevdiğiniz kişiyle ilgili yeni kararlar verebilirsiniz. Hatta ilişkinizi bir üst seviyeye çıkarmaya karar verebilir bazı Balıklar ise yeni bir ortaklığa adım atabilirler. Ay başında aileniz ve ebeveynlerinizle gerilmemeye çalışın! Bazı konularda beklentilerinizin yerini hayal kırıklıklarına bırakması mümkün. Mars'ın yengeç burcunda ilerlemesiyle aşk hayatınız, çocuklarınızla ilgili konularda daha fazla mücadele etmeniz gerekebilir. Odağınız bu alanlara daha fazla kayacağından hayatınızın merkezi bu konular etrafında dönebilir. 18 Eylül ay tutulması ise kendinizle ilgili bazı krizlere neden olabileceği gibi sonunda  yönünüzü belirlemenize  ışık tutabilir. Bu dönem kendinizi yalnız hissedebilirsiniz ya da daha fazla içinize çekilebilirsiniz. Fakat ay sonu ikili ilişkilerdeki sorunları çözmek, iyileştirmek adına harekete geçebileceksiniz. Ayrıca ay sonu ortak gelirlerinin artmasıyla ödemeniz gereken meblağları kolaylıkla halledebileceksiniz.


Burcu Orhan Hullu

@astro_brujo