Redd’in yeni şarkısı çıktı: Kozmos

Gözlerinin içi bildiğim tek galaksi..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

2023 yılının Mart ayında single olarak yayınlamaya başladıkları, 'Hortlaklar', 'Buda Buuu', 'Şehrime Baharlar Gelecek', 'Şimdi Seni Bulsam' ve 'Tedavi Zor'un ardından, Redd bu kez Kozmos isimli yeni şarkılarıyla çıktı karşımıza. Albümde yer alacak şarkıların arasında 'Şimdi Seni Bulsam' açık ara favorimdi ama 'Kozmos' her şeyi bambaşka bir noktaya taşıdı.

Uzun zamandır beni bu kadar heyecanlandıran, dinlemelere kıyamadığım ve yaşattığı duyguyu paylaşmak istemeyecek kadar kıskandığım bir şarkı çıkmamıştı. Kozmos dünyaya sığmayıp, gökyüzüne kadar uzanan bir aşkın büyüklüğünü anlatıyor bence.

Bazı şarkılar vardır, insana varlığını unuttuğu duyguları hatırlatır. Kozmos da öyle bir şarkı. Bir zamanlar içime sığmayan ve gözlerimden dolup taşan duygularımı hatırlattı bana. Gözlerim açık dinlerken bambaşka bir duyguya kapılırken, gözlerim kapalı dinlediğimde, bambaşka bir duygunun içinde kaybolurken yakaladım kendimi. 

Çocukluğumda sürekli yüksek bir yerlerden düştüğümü görürdüm rüyalarımda. Kozmos'u dinlerken yine öyle bir rüyanın ortasında buldum kendimi. Kozmos biraz da yüksek yerlerden düşerken, tam yere çarpacakken kanatlandıran bir hikaye barındırıyor içinde. 

Kozmos ile yeryüzü ve gökyüzü arasında kurulan bir köprü var ve Doğan Duru'nun o köprü üzerinde cambazlık yapan muhteşem sesiyle beraber, bana göre Redd tarihinin en iyi şarkılarından biri çıkmış ortaya. Kozmos kendini dinletmiyor, adeta yaşatıyor.  

Kalplere sığmayarak, evrene doğru dolup taşan tüm aşklara gelsin. 

Gözlerinin içi bildiğim tek galaksi..